Hyppää sisältöön

Hämmentävä käänne Venäjän jääkiekossa – maajoukkueen päävalmentaja vaihtui vain muutama päivä nimeämisen jälkeen

Aleksei Zhamnov, 50, on Venäjän jääkiekkomaajoukkueen uusi päävalmentaja. Oleg Znarok siirtyy aiemmin kerrotusta poiketen joukkueen konsultiksi.

Jääkiekko.
Alexei Zhamnov (vas.) toimii Oleg Znarokin sijasta Venäjän jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana. Kuva: All Over Press
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja ei olekaan Oleg Znarok,kuten maan jääkiekkoliitto kertoi viime viikon perjantaina. Hänen sijastaan päävalmentajana toimii entinen NHL-pelaaja Aleksei Zhamnov.

Asiasta päätettiin maanantaina eli kolme päivää Znarokin päävalmentajasopimuksesta uutisoimisen jälkeen. Zhamnovia päävalmentajaksi suositteli Venäjän jääkiekkoliiton asiantuntijakomitea, johon kuuluivat Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Vladislav Tretjak, Boris Mihailov, Valeri Kamenski ja Pavel Bure.

Tretjak kommentoi vielä perjantaina medialle, että Znarokilla on auktoriteettia NHL-pelaajien keskuudessa, joten liitto toivoi hänen yhdistävän joukkueen Pekigin olympialaisiin. Nyt mieli on muuttunut.

– Toivomme pitkäaikaista yhteistyötä Zhamnovin kanssa ja meidän on tärkeää ajatella tulevaisuutta. Hän tietää, miten muodostetaan yhteys eri sukupolvista tulevien jääkiekkoilijoiden välille, Tretjak kommentoi tiedotteessa.

Valeri Kamenski puolestaan kertoi, että Znarok oli myös ehdolla komitean äänestyksessä, mutta suurin osa äänesti Zhamnovia. Znarok toimii kuitenkin Venäjän jääkiekkoliiton mukaan joukkueen konsulttina.

Znarok toimi Venäjän päävalmentajana aiemmin vuosina 2013–2018. Hän saavutti tuolloin maailmanmestaruuden vuonna 2014 ja olympiakullan vuonna 2018. Zhamnov on puolestaan toiminut Venäjän maajoukkueen apuvalmentajana.

Lue myös:

Kohuja aiheuttanut Oleg Znarok palaa Venäjän päävalmentajaksi – "Hänellä on auktoriteettia NHL-pelaajien keskuudessa"

Suosittelemme sinulle