Hyppää sisältöön

"Askel on hitaampi, mutta pää toivottavasti nopeampi" – kasvattajaseuraansa palannut Taru Tuukkanen, 43, yrittää nostaa ToPon mitalitaisteluun

Ennen uuden koripallokauden alkua on nähty useita merkittäviä seurasiirtoja. Konkaripelaaja Taru Tuukkanen palaa helsinkiläiseen ToPoon ja Elena Melto Lappeenrannan Catziin.

Taru Tuukkanen johdatti viime keväänä espoolaisen Hongan naisten korisfinaaleihin.
Taru Tuukkanen johdatti viime keväänä espoolaisen Hongan naisten Korisliigan finaaleihin. Kuva: Ville Vuorinen / Lehtikuva
STT Urheilu

Koripalloparketeilla lähes kaiken nähnyt Taru Tuukkanen, 43, puhkuu intoa. Hän teki elokuussa sopimuksen kasvattajaseuransa Torpan Poikien kanssa ja aikoo johdattaa helsinkiläisseuran mitalitaisteluun perjantaina alkavassa naisten Korisliigassa.

Tuukkanen pelasi ToPossa edellisen kerran kaudella 2010–11. Hän kuului jo tuolloin joukkueen konkariosastoon, mutta lähti vielä uudelleen ulkomaille ja kierteli myös kotimaisia seuroja ennen paluuta.

– Silloinenkin Taru oli suhtkoht vanha. Askel on hitaampi, mutta pää toivottavasti nopeampi, pelinymmärrykseensä luottava Tuukkanen kommentoi maanantaina sarjan kaudenavausinfossa.

Viime kausi espoolaisessa Hongassa sujui mukavasti, kun Tuukkanen kellotti keskimäärin yli 33 minuutin peliajan, pussitti 18 pistettä ja kahmi 13 levypalloa ottelussa. Myös syöttöpeli sujui, kun hän antoi keskimäärin 4,3 koriin johtanutta syöttöä. Honka taipui loppuotteluissa Kotkan Peli-Karhuille.

ToPo jäi viime kaudella yhdeksänneksi, mutta yrittää nyt horjuttaa ennakkosuosikkeja.

– Toivoisin, että pääsisimme pitkälle pudotuspeleissä ja tykkäisin olla mukana mitalipeleissä, Tuukkanen paalutti.

Mestarilla uusi komento

Mitalipeleihin haluaa myös Lappeenrannan Catz, joka sekin sai mieluisan paluumuuttajan. Elena Melto palasi Peli-Karhuista Catziin kahden kauden jälkeen.

– Tuntuu siltä, että palasin kotiin. Mutta oli myös mielenkiintoista pelata muualla. Ne olivat kivat kaksi vuotta. Olen pelaaja, joka janoaa aina mitalia, Melto sanoi.

Peli-Karhuilla on edelleen iskukykyinen joukkue, joka siirtyi mestaruudet 2018, 2019 ja 2021 valmentaneen Roope Mäkelän komennosta Mika Hartosen aikaan.

– Voittaminen on aika kiva tunne, ja haluan saman tunteen uudestaan, Linda-Lotta Lehtoranta alleviivasi mestaruusnälkää riittävän.

– En näkisi, että pelimme muuttuu paljon, mutta uusi päävalmentaja tekee siihen viilauksia. Mika keskittyy eri asioihin kuin Roope. Kyllä me kuulumme ennakkosuosikkeihin, mutta nostaisin esille myös ToPon. Honkaa ei pidä unohtaa, vaikka heillä on nuori joukkue.

Lue myös:

Koripallon suurlupaus Max Besselink siirtyy Nokialle, jättää yliopistokoripallon USA:ssa: "College ei ole jokaista varten"

SM-kullasta taistelevan Hongan ikähaitari on lähes 30 vuotta – lajilegenda ja säntillinen peruskoululainen hyökkäävät finaaleissa hallitsevan mestarin kimppuun

Catzille kova paluumuuttaja – Elena Melto siirtyy Kotkan Peli-Karhuista Lappeenrantaan

Koriksen jenkkitähti Zykera Rice jatkaa Peli-Karhuissa – lupaa selvällä suomen kielellä: "Tulen syksyllä takaisin"

Suomikoriksen supernainen Taru Tuukkanen, 42, dominoi edelleen – hämmästyttävän pitkän uran taustalla yllättävä tarina: "En ole oikeastaan koskaan käyttänyt fyssareita"

Suosittelemme sinulle