Hyppää sisältöön

Hyvinkään lentoturmassa ei epäillä rikosta, Onnettomuustutkintakeskus aloittaa turman syyn varsinaisen tutkinnan

Pienkoneen aiemmilta lennoilta ei ilmailukerhon mukaan ole tiedossa teknisiä pulmia. Hyvinkäällä tapahtui maanantaina onnettomuus lento-opetustilanteessa. Koneen ohjaaja kuoli ja matkustaja loukkaantui.

Turmakone onnettomuuspaikalla Hyvinkään lentokentällä maanantaina iltapäivällä. Kuva: Esa Syväkuru / Yle

Onnettomuustutkintakeskus eli Otkes on päättänyt aloittaa varsinaisen onnettomuustutkinnan Hyvinkään maanantain lentoturmasta.

Otkes arvioi turmien jälkeen, mitkä onnettomuudet ylittävät varsinaisen tutkinnan kynnyksen. Maanantaina se teki onnettomuuspaikalla alustavaa ja paikkatutkintaa.

Otkesilla ei ollut tiistaina aamupäivällä uutta kerrottavaa Hyvinkään onnettomuuden yksityiskohdista tai mahdollisesta syystä.

Lentäjän kuolinsyyn selvittämisen osalta tutkintavastuu on poliisilla. Poliisi ei tällä hetkellä tee muuta esitutkintaa, joten se ei epäile asiassa rikosta.

Onnettomuuskoneessa oli sen pudotessa maahan kaksi miestä. Pienkonetta lentänyt mies kuoli putoamispaikalla ja toinen mies kuljetettiin sairaalahoitoon.

Hyvinkään ilmailukerhon varapuheenjohtaja Jarmo Forsstén kertoi tiistaina STT:lle, että molemmat uhrit olivat kyseisen ilmailukerhon jäseniä.

– Koska he ovat harrastaneet moottorilentoa, he olivat myös Jukolan Pilottien jäseniä. He kävivät aktiivisesti lentämässä Hyvinkäällä, Forsstén sanoi.

Kentän toiminta palasi nopeasti normaaliksi

Forssténin mukaan tiedossa ei ole, että onnettomuuteen Hyvinkäällä joutuneella pienkoneella olisi ollut teknisiä ongelmia aiemmin.

– Tutkinnan edetessä varmaankin selviää, olisiko koneessa tällä kertaa jotain vikaa vai ei.

Vaikka turmakone oli omatekoinen, saman mallin koneita on Forssténin mukaan rakennettu maailmalla runsaasti, hänen arvionsa mukaan satoja.

– Tämä on aika suosittu rakennussarja.

Hyvinkään lentopaikan päällikkö Jukka Helminen kertoi tiistaina aamulla, että Hyvinkään lentokentän toiminta palasi onnettomuuden jälkeen normaaliksi jo maanantaina noin kello 17:ään mennessä.

Laskeutumassa ollut pienkone putosi maahan kiitotien etupuolelle maanantaina hieman puolenpäivän jälkeen.

Suosittelemme sinulle