Hyppää sisältöön

Korona ja syyssää eivät juurikaan jarruta rallikansaa – Jyväskylän hotellit jo lähes täynnä, mutta mökkikysyntä on maltillisempaa

Majoituspaikoissa riittää kysyntää Jyväskylän MM-rallin syksyisestä ajankohdasta huolimatta. Iso osa huoneista varataan jo heti edellisen kisan jälkeen.

Yleisön odotetaan löytävän Jyväskylän MM-rallin erikoiskokeille myös tänä vuonna. Arkistokuva. Kuva: Tomi Hänninen
Atte Pöytäkangas

MM-rallin Suomen osakilpailu täyttää loppuviikosta Jyväskylän ralliyleisöllä. Kun tapahtuma järjestetiin edellisen kerran vuonna 2019, nelipäiväinen ralli tavoitti Keski-Suomen sorateillä ja Jyväskylässä yhteensä noin 300 000 katsojaa. Tänä vuonna tapahtuma siirrettiin koronapandemian takia perinteisestä ajankohdastaan heinä-elokuun vaihteesta lokakuun alkuun.

Jämsässä mökkejä vuokraavan Himoslomien toimitusjohtaja Päivi Heikkala kertoo, että vaikka mökkivarauksia on tullut hyvin, normaalin heinäkuisen kesätapahtuman vauhtiin ei ylletä. Heikkala uskoo, että ensi vuonna paikat taas täyttyvät perinteiseen tapaan.

– Varmasti vaikuttaa sekä ajankohta että koronatilanne. Epävarmuus matkustamaan pääsemisessä vaikuttaa kyllä.

Jyväskylän Hotelli Versosta ja Scandic Laajavuoresta kerrotaan, että ralliviikolle on jäljellä enää yksittäisiä peruutuspaikkoja. Huonetilanne elää kuitenkin hieman koko ajan.

– Osa kansainvälisistä asiakkaista on tehnyt vielä viime hetken peruutuksia, mutta osa on tehnyt myös viime hetken varauksia. Viime viikolla oli vielä ihan täyttä, mutta nyt on muutamia vapautunut, Hotelli Verson yrittäjä Katriina Pilppula kertoo.

Rallin siirto kesältä syksyyn näkyy ravintolakysynnän laskuna.

– Tietysti se johtuu nyt tästä koronatilanteestakin. Onhan tämä vähän erityyppinen ralli. Pieniä yritysporukoita ei ole niin paljon liikkeellä kuin on perinteisesti ollut kesäaikana. Pääsääntöisesti meidän asiakkaat ovat niitä, jotka tekevät töitä rallin parissa tavalla tai toisella, Pilppula jatkaa.

Rallin lipunmyynti sujunut vauhdikkaasti – Collector’s Edition myytiin loppuun

Lippujen ennakkomyynnin perusteella Jyväskylän MM-ralliin odotetaan runsaasti yleisöä. Verkkokaupassa ennakkoon myytyjä Collector’s Edition -passeja myytiin ennätyksellisesti yli 3500 kappaletta.

Lipunmyyntikoordinaattori Saku Jokisalo arvelee, että patoutuneen ralli-innostuksen lisäksi myyntiä on siivittänyt erityisesti Kalle Rovanperän menestys.

– Viime vuonna ei päästy ajamaan rallia ja nyt kun vihdoin viimein päästään tiukan koronasäännöstön alla, ihmisiä kiinnostaa todella paljon. Ja kyllähän Rovanperä teki meille ison palveluksen voittamalla Kreikan MM-rallin.

Jokisalo muistuttaa, että poikkeuksellisen ajankohdan vuoksi vuotta on vaikea verrata edellisiin. Yleisöä odotetaan kuitenkin perinteisesti suosituille erikoiskokeille tänäkin vuonna.

– Perjantaina eniten väkeä odotetaan Sahloinen-Moksiin ja Jyväskylää lähellä olevaan Ässämäkeen. Lauantaina tunnetusti suosittuja pätkiä ovat Päijälä ja Kakaristo. Ja ainahan sunnuntaina rallikansaa kiinnostaa Ruuhimäen hypyt.

Suosittelemme sinulle