Hyppää sisältöön

Salibandyseurat valmiita turvallisuustoimiin F-liigassa: Seiniä pehmustetaan, ensihoito pyritään järjestämään mahdollisimman nopeasti

Alkukauden vakavat loukkaantumiset ovat nostaneet pelaajien turvallisuuden kuumaksi puheenaiheeksi salibandyn F-liigassa. Seurat ovat sitoutuneet tekemään turvallisuuskartoitukset ja varmistamaan, että loukkaantunut pelaaja saa nopeasti hoitoa.

Indiansin Valtteri Kainulainen lensi päin laitaa ottelussa Tiikereitä vastaan. Hän ei loukkaantunut tilanteessa. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Salibandyn F-liigan seurat osallistuivat tiistaina kokoukseen liigan johdon kanssa ottelutapahtumien turvallisuudesta. Aihe on noussut kuluneen viikon aikana esiin, kun miesten F-liigassa on sattunut vakavia loukkaantumisia.

Perjantaina Tampereen Classicin puolustaja Krister Savonen sai Espoossa aivotärähdyksen lyötyään päänsä kaukalon lähellä olleeseen betoniseinään.

Seurat päättivät kokouksessa, että niistä kukin tekee omissa olosuhteissaan turvallisuuskartoituksen ja puuttuu havaitsemiinsa riskikohtiin, esimerkiksi ulkonevia pintoja pehmustamalla.

– Tämä kertoo siitä, että F-liigassa pelaavien seurojen olosuhteet ovat erilaisia. On halleja, joissa tämä ei ole niin suuri haaste. Sitten on olosuhteita, joissa seinäpinnat ovat lähempänä kaukaloa. Myös toimitsijapöydät liian lähellä kaukaloa voivat olla riski, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kertoi.

Vaikka sarja alkoi vasta viime viikolla, ei Savosen onnettomuus ollut kauden ensimmäinen ambulanssia vaatinut tapaus.

F-liigan avauskierroksella EräViikinkien maalivahti Nemo Sipilä loukkaantui ottelussa Porin Karhuja vastaan, kun vastustajajoukkueen hyökkääjä Juuso Ahola törmäsi häneen. Sipilä tuupertui maahan ja sai ambulanssissa lisähappea, mutta pääsi pois sairaalasta vielä samana iltana.

Sipilän tapauksesta esiin nousi kysymys, onko F-liigan seuroilla tarvittavat resurssit ensihoitoon vakavien loukkaantumisten sattuessa. F-liiga edellyttää ottelutapahtumiin paikalle ensiapukoulutuksen käyneen henkilön. Porin Karhuissa velvoite oli täytetty ensiapukoulutuksen saaneilla järjestyksenvalvojilla.

Liigan toimitusjohtajan Kimmo Nurmisen mukaan joukkueilla on melko hyvät valmiudet reagoida loukkaantumisiin nopeasti. Nurminen kertoo, että ottelutapahtumissa on usein mahdollisuus konsultoida myös lääkäriä avun saamiseksi. Lääkärin läsnäolosta ei ole kuitenkaan tehty pakollista.

Seurat halusivat kokouksessa kiinnittää huomiota siihen, että loukkaantunut pelaaja saa nopeasti hoitoa.

– Tahtotilat olivat hyvin yhteneväisiä. Seurat haluavat kantaa yhteistä vastuuta. Kokous oli hyvähenkinen, ja liigaseurat olivat hyvin halukkaita reagoimaan tilanteisiin, Nurminen sanoi.

Lue myös:

Huipputason salibandya pelataan halleissa, joissa pelaajille voi käydä todella pahasti – F-liiga kutsui koolle turvallisuuskokouksen

Salibandyn liigakausi on alkanut ikävästi kahdella tällillä – Classicin Jussi Piha vaatii betoniseiniin pehmusteita ja lääkäriä pakolliseksi otteluihin: "Avun pitää olla lähellä"

Salibandyn maajoukkuemies Krister Savonen sai perjantain liigaottelussa aivotärähdyksen, pääsi sairaalasta kotiin samana iltana

Salibandyn huippukamppailu keskeytettiin ikävän tapaturman takia – maajoukkuepuolustajan pää kolahti betoniseinään

EräViikinkien maalivahti kiidätettiin salibandyottelusta sairaalaan – lääkäri löytyi katsomosta, mutta F-liiga ei siihen velvoita

Suosittelemme sinulle