Hyppää sisältöön

Veikkauskorttia käytetään Kainuussa keskimääräistä useammin – jatkossa kaikki rahapelaaminen vaatii tunnistautumista

Monissa Veikkauksen peleissä edellytetään jo nyt pakollista tunnistautumista.

Veikkauksen pelilomakkeita punaisessa telineessä.
Suomalaisten kansallispeli lottoa voi pelata ilman tunnistautumista ensi vuoden loppupuolelle saakka. Kuva: Silja Viitala / Yle
Arto Loukasmäki

Veikkauskorttia käytetään Kainuussa keskimääräistä useammin. Trendi on samanlainen muualla Pohjois-Suomessa, kun sitä verrataan maan eteläosiin.

Suomalaisten kansallispeliä lottoa voi vielä pelata ilman veikkauskorttia, mutta esimerkiksi pitkävedon pelaaminen ei onnistu ilman veikkauskorttia.

Monissa Veikkauksen peleissä edellytetään jo nyt pakollista tunnistautumista, kertoo Veikkauksen myyntipäällikkö Tapani Kippo.

– Kaikki rahapelaaminen menee meillä pakolliseen tunnistautumiseen. Peliautomaatteihin se tuli tammikuussa, pitkäänvetoon kesäkuussa ja muihin kuponkipeleihin se on tulossa ensi vuoden lopulla, arpoihinkin vuoden 2023 loppuun mennessä.

Tarkoituksena on antaa pelaajille mahdollisuus hallita pelaamistaan, eli laittaa omia pelirajoja itselleen. Lisäksi mukaan tulee automaattinen ikärajavalvonta.

– Nyt kaikissa nopearytmisissä peleissä niin raha-automaateilla kuin netin e-bingossa on sisäministeriön asetuksella vahvistetut pelirajat. Pelaaja pystyy laittamaan peliin maksimissaan 500 euroa vuorokaudessa ja 2 000 euroa kuukaudessa, Kippo sanoo.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle