Hyppää sisältöön

Ida Hulkon kova vire vain jatkuu – kahden voiton päivä ISL-uintiliigassa

Ida Hulkko ui tällä kaudella ensimmäisenä suomalaisena henkilökohtaiseen voittoon International Swimming Leaguessa. Hänen joukkueensa kilpailee paikasta liigan semifinaaleihin.

Ida Hulkko jatkaa vahvaa uintivirettään ISL-liigassa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Ida Hulkko ui tällä kaudella ensimmäisenä suomalaisena henkilökohtaiseen voittoon International Swimming Leaguessa. Hän oli ykkönen Napolissa käydyssä ISL-kilpailussa 50 metrin rintauinnissa. Hulkon voittoaika oli 29,68, ja hän voitti toiseksi tulleen Miranda Tuckerin peräti 0,54 sekunnilla ja kolmanneksi uineen Sarah Vaseyn 0,60 sekunnilla.

Kauden aikana Suomen ennätyksiä useaan otteeseen rikkonut Hulkko on ollut vahvassa vireessa ISL:ssä tällä kaudella, sillä hän on uinut jo seitsemän sijoitusta kolmen parhaan joukkoon.

Hulkko sai päivään vielä toisen voiton, kun hänen edustamansa Iron voitti naisten 4x100 metrin sekauintiviestin ajalla 3.49,91. Hulkon aika rintauintiosuudella oli lentävällä lähdöllä 1.04,70. 200 metrin rintauinnissa Hulkko oli kahdeksas ajalla 2.25,33.

– Oli kyllä huomattavasti parempaa tekemistä. Uinti alkaa tuntua jo vähän omalta rintauinnilta, vaikka virheitä tuleekin edelleen tehtyä vähän liikaa. Mutta kisan voitto maistuu tietysti aina, Hulkko kertoi tiedotteessa.

ISL:ssä kisataan viimeisiä runkosarjan otteluita. Semifinaaleihin pääsee kuusi eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta, ja sen jälkeen neljä vähiten pisteitä kerännyttä joukkuetta taistelee kahdesta jäljelle jääneestä paikasta semifinaaleihin. Keskiviikon eli ensimmäisen kisapäivän jälkeen Iron on ottelun toinen pisteillä 529,0.

Fanny Teijonsalon edustama Energy Standard voitti runkosarjan, Laura Lahtisen ja Jenna Laukkasen London Roar sijoittui kolmanneksi, joten joukkueet ovat varmistaneet paikkansa semifinaaleihin. Sen sijaan Hulkon edustama Iron oli runkosarjassa seitsemäs ja kisaa sekä keskiviikkona että torstaina paikasta semifinaaleihin.

Päivitys kello 16.25: Lisätty tieto, että voitto oli ensimmäinen suomalaisen uimarin voitto tällä kaudella.

Päivitys kello 17.30: Lisätty Hulkon twiitti.

Lue myös:

Ida Hulkko jatkaa tutussa joukkueessa ISL-uintiliigassa

Ida Hulkko teki kaksi vuotta sitten kovan päätöksen, ja nyt se kantaa hedelmää – "Lukemattomia suomalaisuimareita mennyt hukkaan"

Ida Hulkon suuri epätietoisuus urheilu-uran jatkumisesta vaihtunut podiumin tavoitteluun arvokisoissa: "Rääkkääminen on mun lempparihommaa"

Suosittelemme sinulle