Hyppää sisältöön

Ida Hulkko avitti Ironin ISL-liigan semifinaaleihin – keräsi kahden päivän aikana toiseksi eniten pisteitä

Ida Hulkko onnistui mainiosti uinnin ISL-liigan ratkaisuottelussa Napolissa. Hulkon edustama Iron selviytyi marraskuisiin semifinaaleihin.

Ida Hulkko ui kakkos- ja kolmossijan ISL-liigan torstain kisapäivänä Napolissa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press
Anu Karttunen

Keskiviikkona tämän kauden ensimmäisen voittonsa ISL-liigassa napannut Ida Hulkko jatkoi hyviä kisasuorituksiaan myös torstaina. Hän ui 100 metrin rintauinnissa kolmanneksi ajalla 1.05,19 ja päätti kisarupeaman kakkossijaan 50 metrin rintauinnin skineissä eli pudotuskilpailussa.

Hulkon edustama Iron sijoittui ottelussa toiseksi pistein 497,0 ja selvisi ottelun voittaneen DC Tridentin (506,0 pistettä) kanssa marraskuun semifinaaleihin. Aiemmin paikkansa semifinaaleihin olivat varmistaneet jo Fanny Teijonsalon edustama Energy Standard sekä Laura Lahtisen ja Jenna Laukkasen London Roar.

Hulkko keräsi kahden päivän aikana toiseksi eniten pisteitä (37,5) uimareiden keskuudessa.

– Eindhovenin semifinaalit olivat meille lähtökohtaisesti se realistinen tavoite ja alkukauden takkuilusta huolimatta paikka saatiin lunastettua. On yksinkertaisesti mahtavaa päästä vielä jatkamaan tiukkaa kisailua semifinaaleissa, toivottavasti vielä kovemmilla ajoilla, Hulkko iloitsi Uimaliiton tiedotteessa.

Hulkko pääsi ensimmäisenä suomalaisuimarina kisaamaan tällä kaudella pudotuskilpailussa. Hän voitti ensimmäisen erän ajalla 29,72 ja oli toisessa pudotuserässä toinen ajalla 30,12. Kaksintaistelussa Hulkko kohtasi Tokyo Frog Kingsin Miranda Tuckerin, joka vei voiton ajalla 30,34. Hulkko kellotti ajan 31,21.

– Skinit oli kyllä jotain niin mahtavaa, kuten arvata saattoi. Joukkueen kannustus ja koko hallin ilmapiiri on se, mitä siinä kivun keskellä tarvitsee. Pitää olla vaan tyytyväinen, että sprintterikroppani kesti kaikki kolme kierrosta kunnialla läpi, Hulkko kertoi.

Lue myös:

Maksimimäärän kisoja uiva Ida Hulkko nauttii kivikovassa ISL-liigassa joukkueensa luottamusta – "Olen ehdottomasti hoitanut oman tonttini"

Ida Hulkon kova vire vain jatkuu – kahden voiton päivä ISL-uintiliigassa

Ida Hulkko teki kaksi vuotta sitten kovan päätöksen, ja nyt se kantaa hedelmää – "Lukemattomia suomalaisuimareita mennyt hukkaan"

Suosittelemme sinulle