Hyppää sisältöön

Suosittu tv-sarja Sohvaperunat palaa ruutuun tänään – tv-kasvojen yksityisyyttä varjellaan tarkasti

Sarjaan osallistuvat eivät saa antaa esimerkiksi haastatteluja ohjelmaan liittyen. Tämä kuuluu ohjelman formaattiin, sillä tarkoituksena on kurkistaa tavallisten ihmisten arkeen.

Sohvaperunat Kati ja Mari istuvat sohvalla.
Tällä kaudella mukana on ensimmäistä kertaa osallistujia myös Kainuusta, kun sarjassa nähdään kajaanilaiset Kati ja Mari. Kuva: Henri Luoma / Yle
Sanna Kähkönen

Suosikkisarja Sohvaperunat palaa ruutuun tänään perjantaina.

Tällä kaudella mukana on ensimmäistä kertaa osallistujia myös Kainuusta, kun sarjassa nähdään kajaanilaiset Kati ja Mari. Myös Oulusta on tullut mukaan uusi sohvisparivaljakko, ystävykset Kaarina ja Sinikka. Lisäksi ohjelmassa on jo edellisiltä kausilta tuttuja oululaiskasvoja. Sohvaperunoissa jatkavat nelihenkinen perhe Linda, Jani, Daniel ja Samuel sekä ystäväkaksikko Asta ja Katariina.

Vaikka sarja tuo uusia ja tuttuja kasvoja olohuoneisiin, sarjassa mukana olevien yksityisyyttä varjellaan tarkasti. He eivät saa esimerkiksi antaa haastatteluja ohjelmaan liittyen. Tuottaja Ellinoora Uusi-Kartanon mukaan käytäntö kuuluu ohjelman formaattiin.

– Tarkoituksena on kurkistaa tavallisten ihmisten arkeen, jolloin esimerkiksi lehdissä esiintyminen ja tiedon jakaminen rikkoisi ohjelman taian.

Sohvaperunat on saanut parhaan viihdeohjelman Kultaisen Venlan viidesti.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle