Hyppää sisältöön

Rokotehuijari tuomittiin petoksen yrityksestä – esiintyi opiskelijana ja yritti myydä 150 eurolla koronarokotetta, jota hänellä ei ollut

Noin viisikymppinen nainen kaupitteli rokotteita Virolahdella. Hänet tuomittiin petoksen yrityksestä päiväsakkoihin.

Pfizer rokotus pulloja.
Nainen yritti myydä tammikuussa koronarokotteita, joita hänellä ei edes ollut. Kuvituskuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle
Jasmina Kauta

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut viisikymppisen, koronarokotteita kaupitelleen naisen petoksen yrityksestä.

Sairaanhoitajaopiskelijana esiintynyt nainen yritti tammikuun lopussa myydä Virolahdella koronarokotetta 150 euron hintaan. Todellisuudessa naisella ei ollut rokotevalmistetta eikä aikomustakaan antaa rokotetta.

Ensimmäinen myyntiyritys meni pieleen eikä asukas maksanut summaa. Tämän jälkeen nainen yritti päästä myös muiden lähialueen asukkaiden juttusille siinä onnistumatta.

Poliisi otti naisen kiinni tammikuun viimeisenä päivänä Lappeenrannassa ja piti häntä vangittuna noin kaksi vuorokautta.

Tapauksesta ovat uutisoineet myös Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun) ja Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Ilmoitti välittömästi tyytymättömyytensä

Syyttäjän mukaan tekoa ei voida pitää vähäisenä, kun huomioon otetaan tekotapa, suunnitelmallisuus ja "näistä ilmenevä tekijän suurempi syyllisyys".

Nainen tuomittiin maksamaan yhteensä 40 päiväsakkoa eli 240 euroa. Vapauden menettämisen vuoksi maksettavaksi jää 28 päiväsakkoa eli 168 euroa. Lisäksi maksettavaksi määrättiin oikeudenkäyntikuluja noin 200 euroa ja rikosuhrimaksu, 80 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Nainen on tunnistanut itsensä asianomistajan ottamasta valokuvasta, mutta kiistää syyllisyytensä. Hän ilmoitti tyytymättömyytensä ratkaisuun välittömästi tuomion tultua julki.

Suosittelemme sinulle