Hyppää sisältöön

Tampereen yliopiston henkilöstön edustajat: päätös yt-neuvotteluista saattoi syntyä vailla riittäviä taloustietoja

Tampereen yliopisto ilmoitti syyskuussa laajoista yt-neuvotteluista tukitoiminnoissa. Henkilöstön edustajat kysyvät, tekikö yliopiston hallitus päätöksen kiirellä.

Yliopiston yt-neuvottelut alkoivat syyskuussa. Kuva: Antti Eintola / Yle

Päättikö Tampereen yliopiston hallitus yhteistoimintaneuvotteluista vailla riittäviä tietoja? Tätä kysyvät Tampereen yliopiston henkilöstön edustajat perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

Henkilöstöä edustavat neuvottelijat perustavat epäilynsä tietoihin siitä, että yliopiston hallitus päätti yt-neuvottelujen aloittamisesta sähköpostikokouksessa noin viikkoa ennen säännönmukaista kokousta, jossa sille esiteltiin yliopiston talouden puolivuosikatsaus.

Henkilöstön mukaan yliopiston toiminnallinen tappio on ollut odotettua pienempi. Toisaalta sijoitus- ja rahoitustoiminnan tuotto odotettua suurempi.

Pääluottamushenkilöstö on tyytymätön myös siihen, että yliopiston hallitus ei ole kertaakaan kuullut työntekijöiden edustajia.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue myös:

Ammattiliitto Prolta kritiikkiä Tampereen yliopiston yt-neuvotteluille

"Märkä rätti yhteisön naamalle" – ylioppilaskunnalta suorat sanat Tampereen yliopiston yt-neuvotteluille

Tampereen yliopiston henkilöstö tyrmistyi yt-uutisista – Pääluottamushenkilö: “Kaikilla on sellainen olo, että kukaan ei kuuntele”

Tampereen yliopistolla alkavat suuret yt-neuvottelut – lähtöpassit uhkaavat 215 työntekijää

Suosittelemme sinulle