Hyppää sisältöön

Matilda Castren lyönnin päässä kärjestä LPGA-kiertueen kisassa avauskierroksen jälkeen

Matilda Castren pelasi avauskierroksella viisi alle parin ja jakaa kilpailussa kolmatta sijaa.

Matilda Castren aloitti LPGA-kiertueen kilpailun New Jerseyssä lupaavasti. Kuva: All Over Press
STT Urheilu

Suomalaisgolffari Matilda Castren on avauskierroksen jälkeen jaetulla kolmannella sijalla Yhdysvaltain New Jerseyssä pelattavassa naisten LPGA-kiertueen kisassa. Castren käytti avauskierrokseensa 66 lyöntiä, mikä on viisi lyöntiä alle parin.

Kisan kärjessä ovat Englannin Jodi Ewart Shadoff ja Etelä-Korean Ryu So-yeon, jotka käyttivät perjantain kierrokseen lyönnin vähemmän kuin Castren, 65 lyöntiä.

Castren löi avauskierroksellaan yhden eaglen, viisi birdieä ja kaksi bogia.

New Jerseyn kilpailu on Castrenin toinen LPGA-kiertueella voittoisan reikäpelikilpailun Solheim Cupin jälkeen. Siinä Castren sinetöi Euroopan paremmuuden Yhdysvalloista, sillä hänen kaksinpelipisteensä ottelusta Lizette Salasia vastaan toi Euroopalle riittävän etumatkan.

LPGA-kiertueella Castren on voittanut tällä kaudella yhden kilpailun ja ollut kerran toinen. Hänellä on tilillään voitto myös Euroopan-kiertueen kilpailusta Turusta.

– Tämän vuoden tavoite oli varmistaa pelioikeuden jatko, mutta olen ylittänyt tavoitteeni. Tiesin, että pelitasoni riittää, ja kausi on ollut unelmien täyttymys. Olen saavuttanut monta tavoitettani, Castren sanoi LPGA:n Twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa.

Castren pelaa toista kauttaan LPGA-kiertueella, mutta hänet lasketaan yhä tulokkaaksi, koska viime kausi oli koronapandemian takia torso. Hän korosti haastattelussa, että haluaa pelata loppukaudenkin hyvällä tasolla. Kaudesta on pelaamatta viisi turnausta.

Gallowayssä pelattavan kilpailun palkintoarvo on 1,75 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Kolmen kierroksen kilpailu jatkuu lauantaina ja päättyy sunnuntain kierrokseen.

Päivitetty kello 8.17: Lisätty juttuun Castrenin kommentti ja täydennetty kauttaaltaan.

Lue myös:

Matilda Castren putosi kauas kärjestä päätöskierroksella golfin LPGA-kiertueella

Matilda Castren juhli historiallista voittoa hotellissa DJ:n ja samppanjan kanssa – kertoo uhmanneen kapteenin ohjetta ennen voittoputtia

Suomen golfsensaatio on noussut maailmanlistalla häikäisevät 514 sijaa, valmentaja jäi sanattomaksi – Matilda Castrenia hehkutetaan supertähdeksi

Matilda Castren otti ratkaisevan voiton Euroopalle golfin Solheim Cupissa – "Tärisen yhä"

Suosittelemme sinulle