Hyppää sisältöön

Tampere palkitsi iloa ja huumoria kaupunkiin tuovan Kummeli-ryhmän

Komediaryhmän lisäksi Tampereen kaupunki huomioi opetuksessa ja koronapandemian torjunnassa ansioituneita.

Tampereen lippu liehuu.
Tampere juhlii 242-vuotispäiväänsä koko viikonlopun ajan. Kuva: Petri Aaltonen / Yle
Kirsi Matson-Mäkelä

Tampereen kaupunki juhlistaa syntymäpäiväänsä perinteisesti palkitsemalla henkilöitä, jotka ovat elämäntyöllään tai toiminnallaan edistäneet kaupungin kehitystä ja asukkaiden hyvinvointia. Tänä vuonna Tampereen palkinto myönnettiin komediaryhmä Kummelille ja korkeakouluneuvos Markku Lahtiselle.

Kummeliryhmä eli Heikki Hela, Timo Kahilainen, Olli Keskinen, Heikki Silvennoinen ja Heikki Vihinen palkittiin merkittävästä työstä Tampereen kulttuurielämän hyväksi. Lahtisen palkinnon perusteluina kerrotaan, että hän on on ollut alusta asti luomassa ammattikorkeakoulun toimintaa Tampereelle.

Tampereen palkintoa on jaettu vuodesta 1959 lähtien ja sen on tähän mennessä saanut 78 palkittua.

Lisäksi perjantaina huomioitiin koronaviruspandemian torjunnassa mukana olleita. Tampereen kaupungin I luokan kultaiset ansiomitalit saivat epidemiologi Sirpa Räsänen, hoitotyön päällikkö Birgit Aikio, ylilääkäri Jaana Syrjänen ja palvelujohtaja Anu Mustila. Myös rehtorit Petri Peltonen ja Ville Raatikainen sekä Tampereen Messut Oy:n toimitusjohtaja Hannu Vähätalo saivat ansiomitalit.

Tänä vuonna Tampere juhlii 242-vuotispäiväänsä koko viikonlopun ajan. Palkinnot jaettiin perjantaina Tampere-talossa järjestetyssä juhlassa.

Lue myös:

Millaista Tamperetta rakennetaan juuri nyt? Kiipesimme kaupungin kattojen ylle – katso huimat maisemat varjoliidon kyydistä

"Kyllä lähtee!" – Selvitimme, kuka on hauskin Kummeli ja sen, missä legendaariset Kummeli-sketsit kuvattiin

Suosittelemme sinulle