Hyppää sisältöön

Richardsson huippuaikaan viidellä kilometrillä Helsingissä – Raitanen rynnisti voittoon miesten matkalla

Camilla Richardsson ja Topi Raitanen nappasivat voitot Helsinki City Running Dayn viiden kilometrin kilpailuissa.

Camilla Richardsson (2. vas.) Helsinki City Running Day -tapahtumassa. Kuva: Lehtikuva

Esbo IF:n Camilla Richardsson juoksi naisten viiden kilometrin kilpailun voittoon Helsingissä loistoajalla 15.46.

Richardssonin aika alittaa Sandra Erikssonin Suomen-ennätysajan 16.19. Kotimaan historiatilastossa se riittää kakkospaikkaan, mikäli Annemari Kiekaran vuonna 1996 juoksema 15.13 hyväksytään Suomen-ennätykseksi.

– Tavoite oli juosta alle 16 minuuttia. Tuntui tosi helpolta. Sellainen tasavauhtinen juoksu, Richardsson sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

– Viimeinen mäki oli pahantuntuinen, vaikka se ei ollut kovin paha. Mutta juoksu tuntui hyvältä ja rata oli kiva.

Suomen Urheiluliiton kilpailuvaliokunta käsittelee ennätysasiaa tänä syksynä ja selvittää, täyttääkö Kiekaran 25 vuotta sitten Portsmouthissa juoksema tulos ennätyksen kriteerit.

Richardsson jatkaa kohti Valenciassa lokakuun lopussa juostavaa puolimaratonia, jossa tavoitteena on ennätys.

Naisten kisan kakkoseksi juoksi Mikkelin Kilpa-Veikkojen Taru Häyrinen ajalla 17.04 ja kolmanneksi Pedersören Falkenin Nathalie Blomqvist ajalla 17.09.

Raitanen karkasi viimeisessä mäessä

Helsingin Kisa-Veikkojen Topi Raitanen kamppaili miesten kisan voitosta loppuvaiheeseen asti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Eemil Helanderia vastaan.

Raitanen veti kilpailua koko matkan ja juoksi voittoon ajalla 13.58. Helander tuli toiseksi maantieviitosen ennätyksellään 14.02.

– Meillä oli Eemilin kanssa tasaisen kova vauhti. Viimeisessä ylämäessä katsoin, että Eemil on pari metriä perässä. Silloin ajattelin, että tämä varmaan riittää, Raitanen kertoi tiedotteessa.

– Topille kiitos vedosta. Tulin aika limitillä siinä perässä ja tuossa lopussa ei vaan ollut enää paukkuja. Rupesi painamaan jaloissa aika paljon. Tosi tyytyväinen olen aikaan ja reitti oli oikein hyvä, sanoi Helander.

Lue myös:

Juoksija Camilla Richardssonin uraa on vaivannut raju loukkaantumiskierre ja käsittämätön epäonni – mistä hän kaivaa motivaation yrittää aina uudestaan?

Suosittelemme sinulle