Hyppää sisältöön

Kalle Rovanperä pääsee havittelemaan MM-pronssitaiston kannalta tärkeitä lisäpisteitä Jyväskylän MM-rallin huipennuksessa

Toyotan Kalle Rovanperän nähtiin poistuvan illan huollosta kohti parc ferme -aluetta, joten hän on mukana sunnuntain päätöspäivänä ralli 2 -säännön turvin.

Kalle Rovanperä pääsee starttaamaan sunnuntaina
Matti Lehtisaari,
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Iloiset kuvat Toyotan huollosta kertovat, että Kalle Rovanperä pääsee starttaamaan Jyväskylän MM-rallin sunnuntain erikoiskokeille ralli 2- säännön turvin.

Rovanperä rikkoi autonsa keulan päivällä, kun hän ajoi ulos ja törmäsi sorakasaan Patajoen erikoiskokeella. Lauantaina oli pitkään epäselvää, saadaanko Rovanperän auto kuntoon sunnuntaille.

Päätöspäivänä kisaaminen on Rovanperän kannalta tärkeää. Hän pääse nimittäin nyt ajamaan Power Stage -päätöserikokeelle. Siinä jaetaan vielä bonuspisteitä, joten Rovanperällä riittää vielä tavoiteltavaa, vaikka hänen toiveensa ovat jo romuttuneet kokonaiskilpailussa.

Lisäpisteet ovat erittäin tärkeitä, kun ajatellaan 21-vuotiaan Rovanperän kamppailua sijoituksesta kolmen parhaan joukkoon. MM-sarjassa neljäntenä oleva Rovanperä on ennen tätä viikonloppua vain pisteen perässä Hyundain Thierry Neuvillea. Belgialainenkin koki takaiskun lauantaina, kun joutui pysähtymään iltalenkillä Patajoen erikoiskokeelle.

Rovanperä oli joutunut pysähtymään samaisella erikoiskokeella aamun lenkillä, kun hän törmäsi hiekkakasaan auton lähdettyä käsistä.

MM-sarjan pronssitaisto on Neuvillen ja Rovanperän ongelmien jälkeen myös tiivistymässä. Viidentenä oleva Ott Tänak taistelee Toyotan Elfyn Evansin kanssa päätöspäivänä Jyväskylän MM-rallin voitosta. Ennen Jyväskylää Tänak oli 23 pistettä perässä Rovanperää.

Voitosta 25 pistettä ja Power Stagella on viidelle parhaalle jaossa lisäpisteitä. Nopein saa viisi lisäpistettä.

Lue lisää:

Kommentti: Yksi tilasto jäi Kalle Rovanperä -huuman keskellä pimentoon – suomalaiselta ei nähty enää kotikisassa uutta mykistävää temppua

Seitsenkertainen maailmanmestari Sébastien Ogier tylytti suomalaista mediaa Kalle Rovanperän keskeytyksen jälkeen: “Älkää kuunnelko!”

Rovanperän voittohaaveille Keski-Suomessa lopullinen niitti! Katso, miksi suomalaistähti täräytti ulos: "Alkoi legendaarinen heilurikello"

Katso suorana ja chattaa: Kalle Rovanperä pääsee starttaamaan sunnuntaina, kuka on paras Harjun pimeydessä? Yle seuraa hetki hetkeltä

Suosittelemme