Hyppää sisältöön

Vuoden tauon jälkeen golfviheriöille palannut Krista Bakker ylsi ammattilaisuran parhaaseen – kolmossija avasi paikan miljoonan palkintodollarin kisaan

Krista Bakker sijoittui golfin naisten Euroopan-kiertueella jaetulle kolmannelle sijalle Espanjassa. Sijoitus avasi paikan rahakkaaseen kisaan Yhdysvalloissa, mutta Bakker ei vielä tiedä, osallistuuko hän tähän.

Krista Bakker tienasti kolmossijallaan 11 750 euroa. Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari

Krista Bakker sijoittui hienosti jaetulle kolmannelle sijalle golfin naisten Euroopan-kiertueen kisassa Espanjassa sunnuntaina. Sijoitus on 27-vuotiaalle Bakkerille uran paras Euroopan-kiertueella.

Bakker lähti kolmen päivän kisan päätöskierrokselle jaetulla toisella sijalla, ja hän nousi voittotaistoon sunnuntain kierroksensa avauspuoliskolla. Toinen puolisko oli alkuvaikeuksien (tuplabogi ja bogi) jälkeen tasaista tekemistä, mutta Ruotsin Maja Stark harppasi takaa ohi ja voittoon. Bakkerin, Espanjan Maria Hernandezin ja Skotlannin Kylie Henryn edelle kisan kakkossijalle ehti vielä Slovenian Pia Babnik.

– Hyvät fiilikset jäi, löin hyvin, vaikka aika tuulinen päivä oli. No, kaikki putit ei ihan osuneet, mutta asemissa pysyin ja uran paras tuli, Bakker kertoi puhelimitse Espanjan Sitgesistä.

– Olen tyytyväinen, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Bakker tienasi kolmossijalla palkintorahaa 11 750 euroa. Täksi kaudeksi ammattilaiskentille vuoden tauon jälkeen palanneen Bakkerin aiempi paras sijoitus Euroopan-kiertueella oli kahdeksas, jolle hän ylsi vuonna 2018.

– Koen, että tauko teki hyvää. Tällä kaudella on ollut tätäkin ennen jo ihan ookoo-kisoja, parinkymmenen sakissa oltu. Tosi pienestä ollut kiinni, että (peli) loksahtaa kohdilleen. Ja pitkäjänteinen työ, se lopulta palkitaan, Bakker kuvaili paluuvuottaan.

Tuore onnistuminen avasi myös mahdollisuuksia loppukauteen. Kolmossijan myötä Bakker sai paikan New Yorkissa 14.–16. lokakuuta pelattavaan miljoonan palkintodollarin kisaan, jossa joukkueet ottavat mittaa toisistaan. Vielä ei kuitenkaan ole varmaa, lähteekö Bakker rapakon taakse. Jos Amerikan reissu jää tekemättä, on lokakuulle tarjolla vielä Dubain kisa kuun lopulla.

– Tällä tuloksella pääsin mukaan noihin kisoihin. En tiedä, vielä lähdenkö New Yorkiin. Mietitään asiaa. Yhdysvalloissa en ole aiemmin pelannut, harjoitellut vain, Bakker pohti.

Lue myös:

Matilda Castren putosi kärkikamppailusta LPGA-kiertueen kisassa

Suosittelemme sinulle