Hyppää sisältöön

Mestaruusliigan musta hevonen Karelian Hurmos kukisti kestosuosikin avauspelissään

Karelian Hurmos kukisti Hurrikaani-Loimaan suoraan kolmessa erässä lentopallon miesten Mestaruusliigassa. Oulun Etta pääsi pelaamaan ensimmäisen kotiottelunsa uudessa urheiluhallissa.

Karelian Hurmoksen Eetu Häyrinen kuvassa.
Karelian Hurmoksen Eetu Häyrinen oli mainiossa pelivireessä Hurrikaani-Loimaata vastaan. Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Joensuulaista Karelian Hurmosta on povattu mustaksi hevoseksi kauden 2021–22 lentopallon miesten Mestaruusliigassa, ja sunnuntaina joukkue näytti merkkejä siitä, mihin arviot perustuvat. Hurmos kukisti liigan kestosuosikkeihin kuuluvan Hurrikaani-Loimaan 3–0. Yleispelaaja Jere Heiskanen teki voittajille 19 ja hakkuri Eetu Häyrinen 14 pistettä, molemmat syöttivät neljä ässää.

– Alussa oli ongelmia syötön kanssa, mutta se koheni pelin aikana. Meillä on laaja materiaali ja jokaista peliä lähdetään voittamaan. Taso on noussut viime kaudesta, Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo sanoi.

Hurmos voitti avauserän näytöstyyliin, mutta oli toista tappiolla 18–21. Joukkue voitti sitten seitsemän pistettä putkeen, niistä kolme tuli Heiskasen ässäsyötöillä.

– Aikalisällä saimme takaisin itseluottamuksen omaan tekemiseen. Voitto kolmessa erässä lämmittää, tekemistä silti riittää, Alatalo sanoi.

Kautensa myös avanneen Hurrikaanin tehokkain oli hakkuri Antti Ropponen 13 pisteellä.

Etta avasi voitolla uuden kotihallin

Perjantaina Vantaalla hävinnyt Oulun Etta pelasi kauden ensimmäisen kotiottelunsa ja 467 katsojaa saapui uuteen urheilutaloon katsomaan, kun Etta voitti Perungan Pojat 3–0.

– Olen tyytyväinen yleisömäärään, kun sitä vertaa moneen muuhun lajiin nykyisin. Tunnelma oli hyvä. Pelillisesti kunnia voitosta kuuluu pitkälle apuvalmentaja Anssi Hakalalle, jonka luoma torjuntataktiikka tehosi PerPon Fredric Gustavssonia vastaan hyvin, Ettan valmentaja Olli Kuoksa sanoi.

Jo Ducksia vastaan Ettan tehokkaimpana kunnostautunut amerikkalainen yleispelaaja Michael Michelau teki nyt 17 pistettä. PerPon joukkueesta liigadebyyttinsä tehnyt Ville Kulmala teki 10 pistettä, samaan pääsi Gustavsson.

– Fredricillä oli ehkä ajatukset muualla, oli hilkulla, että hän olisi lähtenyt tänne lainkaan. Toinen lapsi syntyy millä hetkellä tahansa, ja Fredric kiirehtikin heti pelin jälkeen takaisin Rovaniemelle, Kulmala sanoi.

Tiikerit kukisti TuTo Volleyn

Keskiviikkona kautensa vierastappiolla Sastamalassa aloittanut Kokkolan Tiikerit ilahdutti 545-päistä kotiyleisöä kaatamalla turkulaisen liiganousijan TuTo Volleyn 3–1.

– TuTo on piristysruiske pitkässä juoksussa tähän liigaan. Isosta kaupungista ja kentän ulkopuolinen toiminta on vireää, Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä kehui.

Tiikerit hävisi avauserän, mutta sen jälkeen joukkue vei peliä. Oskari Keskinen teki 18 ja nilkkavammaa potevan Jere Mäkisen paikalla pelannut Arttu Tupeli 15 pistettä.

– Jere loukkaantui perjantain treenissä. Arttu pelasi hyvin etenkin vastaanotossa. Pidimme oman virhemäärän pienenä, Keskisipilä sanoi.

Tuomas Siirilä teki vieraille 14 ja Ossi Rumpunen 13 pistettä.

Lue myös:

VaLePa avasi odotetulla kotivoitolla lentopalloliigakauden – LP Kangasala sai maukkaan voiton hallitsevasta mestarista

Lentopallon miesten pääsarja sai vetoapua EM-kisojen kotihurmoksesta – "Ei parempaa valmistautumista Mestaruusliigaan"

Suosittelemme sinulle