Hyppää sisältöön

Mies rakensi voimakkaan pommin ja vei sen poliisiauton viereen Nurmijärvellä – tuomittiin neljän vuoden vankeuteen murhayrityksistä

Mielentilatutkimuksessa miehen todettiin olevan alentuneesti syyntakeinen, mikä lyhensi vankeustuomion pituutta.

Porvoon käräjätalo.
Asiaa käsiteltiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Kuva: Petteri Bülow / Yle
Tiina Karppi

Nurmijärvellä kahden poliisin murhan yrityksestä syytetty mies on tuomittu neljäksi vuodeksi vankeuteen. Käräjäoikeuskäsittelyssä mies itse kiisti murhasyytteet.

Mies oli asettanut pommin poliisiajoneuvon viereen Nurmijärven poliisiasemalla marraskuussa viime vuonna. Tutkinnassa tehtyjen kokeiden perusteella pommi oli niin voimakas, että se olisi räjähtäessään voinut aiheuttaa poliisien kuoleman. Pommi ei ollut ehtinyt räjähtää, koska poliisit huomasivat kassin ja sen sisällä pariston ja johtoja. Poliisin räjähderyhmä teki pommin vaarattomaksi.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen alentuneesti syyntakeisena seuraavista rikoksista: kahdesta murhan yrityksestä, kolmesta vahingonteosta, räjähderikoksesta, lievästä ampuma-aserikoksesta ja törkeän vahingonteon yrityksestä. Mies oli myös muun muassa sytyttänyt Nurmijärven seurakunnan omistaman siunauskappelirakennuksen palamaan.

Neljän vuoden vankeustuomio ei ole vielä lainvoimainen, koska siitä voi valittaa korkeampaan oikeusasteeseen.

Suosittelemme sinulle