Hyppää sisältöön

Karsikon suosittu frisbeegolf-rata puretaan

Joensuun Karsikossa muut virkistysalueella liikkuvat ovat hankauksessa frisbeegolf-kansan kanssa. Myös harjumaasto on kulunut ja roskaaminen ollut ongelma. Uutta paikkaa kentälle etsitään ensi kesäksi.

Karsikon harjumaasto on pahasti kulunut frisbeegolf-radan kohdalta. Kuva: Tanja Perkkiö / Yle

Karsikon kovassa käytössä oleva frisbeegolfrata suljetaan Joensuussa. Rata rakennettiin Pappilanmäen ja pururadan ympäristöön vuonna 2010. Karsikon frisbeegolfrata on Joensuun toiseksi vanhin.

Rata on hurjan suosittu, mutta paikka on ahdas, alueella liikkuu paljon lenkkeilijöitä ja talvella harjulla risteilee myös hiihtolatuja.

Kaupunki etsii uutta paikkaa, johon Karsikon vanhat korit ja muutama vuosi sitten uusitut tiiausalueet voidaan siirtää. Vaihtoehtoina ovat olleet Repokallio, Hukanhauta ja Noljakan-Marjalan suunta.

Pilkosta tarjottua aluetta Joen Liitokiekko ry:n puheenjohtaja Sammy Pylkki ei pidä hyvänä alueen tasaisuuden vuoksi.

Karsikon rata on ollut etenkin aloittelevien heittäjien ja juniorien suosiossa alueen tavoitettavuuden ja radan helppouden vuoksi.

Sammy Pylkki kertoo, että lajin kasvu on ollut viime vuodet valtavaa. Se on tuonut mukanaan harrastajia, joille lajietiketti on vielä vieras. Roskaaminen on ollut iso ongelma Karsikossa.

Maaston kulumista voidaan jatkossa välttää, kun radat suunnitellaan huolella, ja ennaltaehkäistään ylimääräisten polkujen syntyminen, uskoo Pylkki.

Kuuntele Sammy Pylkin haastattelu Areenasta.

Suosittelemme sinulle