Hyppää sisältöön

Miehen epäillään kuljettaneen kokaiinia Hollannista Suomeen ja myyneen huumeita Turun alueella – syyttäjä vaatii vankeutta

Syytetty oli mukana laajemmassa huumausaineiden salakuljetusoperaatiossa. Epäillyt teot tapahtuivat vuoden vuosien 2019 ja 2020 aikana.

Ulkokuva Turun oikeustalosta.
Varsinais-Suomen käräjäoikeus aloitti syytteiden käsittelyn maanantaina. Kuva: Arash Matin / Yle
Eino Kossila

Syyttäjä vaatii hollantilaiselle miehelle kuuden vuoden ja kuuden kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta kokaiinin salakuljettamisesta Hollannista Suomeen. Huumausainetta tuotiin Suomeen noin 1,7 kiloa kesäkuun 2019 ja elokuun 2020 välillä.

Nyt oikeudessa käsiteltävän syytetyn tapaus on osa laajempaa huumeiden salakuljetusoperaatiota, josta poliisi kertoi alkuvuonna.

Huumeita tuotiin syyttäjän mukaan Suomeen useammassa erässä ja niitä levitettiin erityisesti Turun alueella esimerkiksi hotelleissa. Ainetta ja sen myynnistä saatuja rahoja säilytettiin Turusta vuokratussa varastossa.

Syytetty otettiin kiinni Hollannissa 18. toukokuuta 2021 ja hänet luovutettiin Suomeen heinäkuussa.

Syytetyn lisäksi haastehakemuksessa mainitaan joukko muita tapauksessa mukana olleita henkilöitä, joiden rooli oli levittää ja myydä huumausainetta, tai avustaa sen kuljetuksessa. Heistä osa tuomittiin huumausainerikoksista tänä keväänä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus aloitti syytteiden käsittelyn maanantaina.

Lue lisää:

Poliisi on saanut valmiiksi ison huumerikosvyyhdin tutkinnan – Hollannista tuotiin kokaiinia Turkuun ja Helsinkiin

Hollannista tuotiin Suomeen kehonsisäisesti kokaiinia – jutun päätekijöille kuuden vuoden tuomiot

Suosittelemme sinulle