Hyppää sisältöön

Hunksit tanssivat vielä 20 vuotta sitten kauluspaidoissa, mutta sitten "yleisö riisui heidät" – nyt showryhmän taipale on tulossa päätökseen

20 vuotta toiminut showtanssiryhmä Scandinavian Hunks -ryhmä kertoo uransa aikana tehneensä tuhansia keikkoja ja saavuttaneen yli miljoonan katsojan yleisön.

Hunks ryhmässä pitkään tanssineet Samuli Järvinen, Jucci Helström ja Petri ”Mauno” Ahonen
Samuli Järvinen, Jucci Helström ja Petri "Mauno" Ahonen ovat olleet mukana showryhmässä alusta asti. Kuva: Antti Kolppo / Yle
Tiina Karppi,
Olli-Pekka Kursi
Avaa Yle-sovelluksessa

Tanssiryhmä Scandinavian Hunks lopettaa toimintansa.

20 vuotta toiminut ryhmä jättää jäähyväisensä keväällä järjestettävällä kiertueella.

Scandinavian Hunksin matka alkoi vuonna 2001, kun Petri ”Mauno” Ahonen soitti ystävilleen Jucci Hellströmille, Samuli Järviselle, Tommi Mäkiselle ja Mikko Nummenmaalle ja pyysi heitä kahville.

Kahvittelun päätteeksi ystävät päättivät perustaa yhdessä showryhmän.

– Meillä oli heti alusta alkaen selkeä idea, että tämä ei oo mikään harrastelijaryhmä, vaan jos lähdemme tätä tekemään niin temme sen kunnolla, muistelee Hellström.

Petri ”Mauno” Ahonen komppaa, että tarkoitus on ollut tuoda ihmisille viihdettä, pilke silmäkulmassa.

– Ajattelimme, että jos joku tulee meidän ansiosta iloiseksi, niin olemme voittaneet, Ahonen kertoo.

Scandinavian Hunks esiintyi vuonna 2020 helsinkiläisessä Hopeatien palvelukeskuksessa Tuija Vanajaksen 100-vuotisjuhlissa. Puoli seitsemän oli paikalla tekemässä juttua.

Esiintymisiä yökerhoista vanhainkoteihin

Scandinavian Hunks -ryhmä kertoo uransa aikana tehneensä tuhansia keikkoja ja saavuttaneensa yli miljoonan katsojan yleisön.

Petri ”Mauno” Ahonen kertoo, että aluksi miehet tanssivat kauluspaidat päällä, mutta muutaman ensimmäisen vuoden aikana fanit alkoivat kysellä, mikseivät he ota paitoja pois, tai tuo lavalle palomiehiä tai poliiseja.

– Yleisö alkoi ikään kuin ohjaamaan meitä: me emme riisuneet itseämme, vaan he riisuivat meidät, Ahonen sanoo.

Samuli Järvinen jatkaa, että show mukautui aina yleisön ja tilanteen vaatimalla tavalla. Hunksit onkin nähty vuosien varrella esiintymislavoilla muun muassa yökerhoissa, risteilyillä, Euroviisuissa, ostoskeskuksissa ja vanhainkodeissa.

Katsojat äänestivät Suomen edustajan Eurovision laulukilpailuun Moskovaan vuonna 2009. Mukana Suomen finaalissa oli myös Scandinavian Hunks.

Ryhmässä on ollut mukana yhteensä noin 35 tanssijaa, joista viimeisimmät rekrytoitiin joukkoon 6–7 vuotta sitten. Ryhmän jäsenet haluavat tuoda Hunksien taipaleen loppuun yhdessä, arvokkuudella.

Perustajajäsen Jucci Hellströmin mielestä mieleenpainuvinta onkin ollut ystävyys ja veljeys, joka jäsenten välille on vuosien varrella syntynyt.

– Mukana on ollut niin monta erilaista persoonaa, jotka ovat kasvattaneet minua ihmisenä ja joilta olet itse oppinut paljon.

Yhtä suuren kunnianosoituksen saa yleisö.

– Olo on kuin poikabändillä, kun yleisö kirkuu katsomossa. Viimeinen esityksemme tulee olemaan eeppinen, miehet lupaavat.

Scandinavian Hunksien Matias Starmansin ja Antti Lehdon kanssa keskusteli toimittaja Adile Sevimli vuonna 2019.

Lue seuraavaksi:

Hunksien show villitsi mummot palvelukeskuksessa – "Säryt meni ohi ja aloin ihan nuortua!"

Hunks-Mauno: Kiertueemme vaikutteina myös Selänne ja Räikkönen (juttu vuodelta 2013)

Suosittelemme sinulle