Hyppää sisältöön

Alko avaa neljännen myymälän Seinäjoelle – palvelujohtaja vihjaa, mikä juoma toimii parhaiten pinaattilettujen ja jauhelihakastikkeen kanssa

Kauppakeskus Ideaparkiin avattava myymälä tulee olemaan viinipainotteinen. Tuotekirjoa halutaan rikastaa erityisesti paikallisilla oluilla.

Seinäjoelle aukeaa tänä syksynä neljäs Alko. Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Päivi Rautanen

Seinäjoella avautuu reilun viikon kuluttua neljäs Alkon myymälä. Se tulee asiakkaiden toivomuksien mukaan Ideaparkiin. Uuden Alkon ovet aukeavat 14. lokakuuta.

– Olemme saaneet paljon kyselyjä siitä, miksi Seinäjoen Ideaparkissa ei ole Alkoa. Nyt vastaamme asiakkaiden toiveisiin uudella myymälällä, jossa asiointi on helppoa muissa liikkeissä asioinnin lomassa, kertoo palvelujohtaja Kimmo Mäkelä Alkon tiedotteessa.

Myymälä on kooltaan 160-neliöinen. Sen valikoimaan tulee noin 830 tuotetta. Myymälä on viinipainotteinen. Alko lupaa tuoda uuden myymälän valikoimaan mahdollisimman paljon myös paikallisia oluita.

Kropsua maidolla tai roseekuohuviinillä

Uuteen myymälään tulee henkilökuntaa muun muassa Alkon muista Seinäjoen myymälöistä. Kimmo Mäkelä uskoo henkilökuntansa osaamiseen. Hän nimittäin kertoo, että apua löytyy haastavienkin makuparien löytämisessä.

– Heiltä saa täsmävinkit vaikkapa paikallisten erikoisuuksien, pinaattilettujen ja jauhelihakastikkeen tai kropsujen, kanssa nautittaviksi juomiksi, Mäkelä heittää.

Kimmo Mäkelä tietää jo omat suosikkijuomansa paikallisherkkujen kaveriksi.

– Pinaattiletut ja jauhelijakastike maistuvat ehdottomasti vaalean lager oluen kera. Kropsu on parasta jääkylmän maidon kanssa, mutta jos haluaa herkutella viinillä, se on ehdottomasti makea roseekuohuviini.

Keskustan myymälä muuttaa Megakeskukseen

Alkolla on tällä hetkellä myymälät Seinäjoella keskustassa Puskantiellä, Pohjassa Minimanissa ja Nurmon Prismassa. Keskustan myymälä muuttaa marraskuussa Megakeskukseen.

– Alkon myymälä säilyy keskustassa, vaikka muuttaakin. Megakeskuksen tilat tulevat olemaan vähän nykyistä pienemmät, mutta toimivammat, Kimmo Mäkelä selvittää.

Neljännen myymälän perustamisen vuoksi Alko on palkannut Seinäjoen myymälöihinsä kaksi uutta työntekijää. Myös kausityöntekijöiden määrä kasvaa.

Suosittelemme sinulle