Hyppää sisältöön

Poliisi tutkii Kaskisten tasoristeysonnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena – myös Otkes tekee turvallisuustutkinnan

Kaskisissa tiistai-aamuna tapahtunutta tasoristeysonnettomuutta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Poliisin alustavan tutkimuksen mukaan linja-auton kuljettaja ei pysähtynyt stop-merkistä huolimatta.

Koululaisia kuljettanut linja-auto johon on törmännyt ratakuorma-auto. Etualalalla stop-merkki
Poliisi tutkii Kaskisten tasoristeysonnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Kuva: Hans Holmgren / Yle
Sebastian Björklund
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaskisten keskustan aamuisessa tasoristeysonnettomuutta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Tasoristeysonnettomuudessa oli osapuolena koululaisia kuljettanut linja-auto sekä Keitele-museon ratakuorma-auto, joka kuljetti vanhaa makuuvaunua.

Poliisin alustavien tietojen mukaan linja-auto ei ollut pysähtynyt Stop-merkistä huolimatta, vaan oli ajanut suoraan tasoristeykseen. Sekä ratakuorma-auton että linja-auton kuljettaja puhalsivat nollat alkometriin.

Onnettomuudessa oli osallisena yhteensä 12 henkilöä, joista seitsemän koululaista ja linja-auton kuljettaja loukkaantuivat. Yksi kuljetettiin sairaalahoitoon Tampereelle, muut Vaasan keskussairaalaan ja Närpiön terveyskeskukseen.

Kaikki olivat ensihoidon aikaan tajuissaan. Pääosin vammat ovat lieviä. Onnettomuus sattui Pyhän Eskilin kadun vartioimattomassa tasoristeyksessä hieman ennen kello kahdeksaa aamulla.

Otkes tutkii myös

Onnettomuustutkintakeskus tekee todennäköisesti niin sanotun turvallisuustutkinnan tasoristeysonnettomuudesta.

Paikkatutkinta Kaskisissa on jo aloitettu. Siinä dokumentoidaan ajoneuvojen paikat, vauriot ja risteyksen olosuhteen. Varsinaisesta tutkinnasta päätetään tämän viikon aikana.

Otkes tutkii vain harvoja tapauksista, valtaosan hoitavat onnettomuustieto-instituutin tutkijalautakunnat.

Lue myös: Ratakuorma-auton ja koulubussin törmäyksestä kahdeksan henkilöä sairaalahoitoon Pohjanmaalla – vartioimaton tasoristeys tiedettiin vaaralliseksi

Suosittelemme sinulle