Hyppää sisältöön

Kajaanin ammattikorkeakoulu aloittaa sairaanhoitajakoulutuksen Pyhäjärvellä – osa opinnoista toteutetaan simulaatioympäristössä

Rehtori Matti Sarén pitää hyvänä, että korkeakoulututkinnon voi suosittaa omalla kotipaikkakunnalla, koska aina opintojen perässä muuttaminen ei onnistu työn ja elämäntilanteen vuoksi.

Carita Vuorenpää ja Lotta Lantto leikkausalihoitajat Jorvin sairaalan Anestesia- ja leikkausosasto K:n pesupaikalla.
Kajaanin ammattikorkeakoulu aloittaa sairaanhoitajakoulutuksen Pyhäjärvellä ensi syksynä. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Sanna Kähkönen
Avaa Yle-sovelluksessa

Korkeakouluopintoja viedään paikkakunnille, joissa ei ole esimerkiksi ammattikorkeakoulua. Kajaanin ammattikorkeakoulu aloittaakin sairaanhoitajakoulutuksen Pyhäjärvellä ensi syksynä. Järjestelyissä on mukana myös Pyhäjärven kaupunki ja seudun sote-yhtymä Selänne.

Opinnoilla pyritään takaamaan ammattitaitoisten sairaanhoitajien kouluttaminen. Opinnot on suunniteltu niin, että ne voidaan toteuttaa työnohessa.

Opintoihin kuuluu opiskelua KAMKin simulaatioympäristössä kaksi päivää lukuvuodessa.

Rehtori Matti Sarén on tyytyväinen, että korkeakoulututkinnon voi suosittaa omalla kotipaikkakunnalla, koska aina opintojen perässä muuttaminen ei onnistu työn ja elämäntilanteen vuoksi.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle