Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Lauri Markkanen avaa harjoituspelit uuden seuran riveissä ensi yönä – vastassa tuttu Chicago Bulls

Lauri Markkasen edustama seura Cleveland Cavaliers aloittaa valmistautumispelit uuteen NBA-kauteen ensi yönä Suomen aikaa - suomalaistähdelle varmasti varsin tunteikkaalla tavalla.

Lauri Markkanen edustaa jatkossa Cleveland Cavaliersia.
Kuva: Getty Images 2021 Jason Miller
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Cavaliers kohtaa Chicagossa paikallisen Bullsin, jossa Lauri Markkanen pelasi NBA-uransa neljä ensimmäistä kautta ja josta hän lähti kesällä Cavaliersin riveihin.

– En mene yksityiskohtiin, mutta minusta tuntui, että uudet tuulet tekisivät hyvää. Ja olen iloinen tästä tämän hetken tilanteesta, Markkanen kertoi The Athletic -sivuston Bulls-toimittaja Darnell Mayberryn mukaan nakuteltuaan kolmosia tuttuihin koreihin Cavsin harjoiteltua Chicagon United Center -hallissa.

Kolmen pisteen heittoja Cavaliers suomalaiseltaan haluaa. Cleveland oli viime kaudella yksi liigan huonoimmista kolmen pisteen heitoissa, onnistumisissa kuin heittoprosentissakin.

– Se, että on kaukoheittouhkaa, avaa tilaa kaikille muille (joukkuetovereille), Cavaliersin päävalmentaja J.B. Bickerstaff muistutti kaukoheittovoiman muistakin eduista hiljattain uutissivusto cleveland.comille.

Markkasesta muuhunkin kuin kaukoheittoihin

Bickerstaffin mukaan Markkasesta on muuhunkin kuin vain kaukoheittäjäksi.

– Hän pystyy ottamaan syötön liikkeessä ja heittämään, ja hän saa koreja isolaatio-tilanteissa (yksi vastaan yksi -paikoissa). En halua hänen tuntevan, että hänen on vain pysyttävä kolmen pisteen linjan takana. Haluan hänen pelaavan koripalloa ja ottavan (kaikenlaisia) heittoja. Hän on dynaaminen hyökkäyspelaaja, ja haluamme hänen näyttävän koko osaamistaan.

Markkanenkin tietää uuden työnantajan toiveet.

– Aggressiivisuutta, ei mitään yksipuolista (pelaamista). Eri juttuja, niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Motivaatiota minulla riittää, meillä on hieno porukka täällä. Ja luulen, että meitä on hauska katsella (tällä kaudella), Markkanen pohti cleveland.com-sivuston mukaan hiljattain.

Yön Bulls-kohtaamisen jälkeen Cavaliers pelaa vielä neljä harjoituspeliä. Kolme ensimmäistä treenipeliä pelataan neljän päivän sisällä. Clevelandissa Markkanen nähdään pelitoimissa ensimmäisen kerran lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa ottelussa Indianaa vastaan.

NBA-runkosarjan joukkue aloittaa vieraissa Memphis Grizzliesiä vastaan lokakuun 21. päivän vastaisena yönä Suomen aikaa.

Lue myös

Clevelandin NBA-fanit näkivät Lauri Markkasen ensi kertaa höntsäpelissä – "Helposti kentän paras pelaaja"

Suosittelemme