Hyppää sisältöön

Hämeenkatu 24:n julkisivu siivottava kuukauden sisällä uhkasakon uhalla – omistaja vakuuttaa kiinteistön siistiytyvän

Lahden rakennus- ja ympäristölautakunta asetti kuukauden määräajan, jonka kuluessa julkisivun tulee siistiytyä. Jos annettua aikaa ei noudateta, on seurauksena juokseva uhkasakko.

Pitkään tyhjillään olleen kerrostalon julkisivussa on töhryjä ja ullakkokerroksen rikkoontuneiden ikkunoiden pelätään putoavan kadulle. Kuva: Petri Niemi / Yle

Lahden keskustassa näkyvällä paikalla sijaitseva Hämeenkatu 24:n kiinteistö on ollut pitkään tyhjillään. Tyhjä kiinteistö on houkutellut sivullisia, ja keväällä ullakkokerroksessa oli tulipalo.

Lahden kaupunki- ja ympäristölautakunta päätti tiistaina 5. lokakuuta, että kiinteistölle asetetaan kuukauden määräaika, jolloin julkisivu tulee siistiä. Lisäksi vaaralliset ikkunat tulee joko korjata tai suojata niin, että niistä ei aiheudu vaaraa kadulla liikkujille.

Hämeenkatu 24:n kiinteistöllä on myös rakennusvalvontamaksu maksamatta. Mikäli toimenpiteisiin ei ole ryhdytty kuukauden kuluttua siitä, kun päätös on lainvoimainen, on seurauksena juokseva uhkasakko.

Ikkunoiden korjaamatta jättäminen aiheuttaa 3000 euron suuruisen sakon, joka nousee 1500 eurolla jokaiselta kuukaudelta, jolloin korjauksia ei ole tehty. Julkisivun töhryjen osalta sakko on 2000 euroa, johon tulee kuukausittain 1000 euroa lisää, kunnes tilanne on korjaantunut.

Omistaja uskoo kiinteistön parempaan tulevaisuuteen

Hämeenkatu 24:ssä sijaitseva kiinteistö on BP-Invest Oy:n omaisuutta ja helsinkiläisyhtiön hallituksen puheenjohtaja Teppo Lahtinen vakuuttaa asioiden järjestyvän lähiviikkoina. Hänen mukaansa erinomaisella paikalla sijaitseva lahtelaiskiinteistö on päässyt huonoon kuntoon osin siksi, että koronakriisi kariutti merkittäviä rahoitussopimuksia.

Englannista tavoitettu Lahtinen kommentoi kiinteistöasiaa Ylelle puhelimitse vakuuttaen, että seuraavien noin kahden viikon aikana on tarkoitus saada Hämeenkatu 24:n rahoitusjärjestely kuntoon. Tarkempia yksityiskohtia Lahtinen ei suostu paljastamaan, koska asia on keskeneräinen.

Hänen mukaansa julkisuudessa on esitetty Hämeenkatu 24:n kiinteistöön liittyen virheellisiä väitteitä, joita oikaistaan myöhemmin. Kiinteistön siistimisen ja siihen liittyvän uhkasakon Lahtinen uskoo järjestyvän parhain päin, kunhan vireillä oleva sopimus saa sinettinsä.

Lisätty BP-Invest Oy:n Teppo Lahtisen kommentit.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle