Hyppää sisältöön

Brooklyn Netsin rokotevastainen tähti Kyrie Irving joutui sivuun harjoituksista – kertonut aiemmin uskovansa salaliittoteorioihin

Jos Irving jatkossakin kieltäytyy rokotuksesta, hän ei voi pelata Netsin kotiotteluissa.

Kyrie Irving makaa loukkaantuneena maassa.
STT Urheilu,
Hinni Hirvonen

NBA-koripalloliigan Brooklyn Netsin tähtitakamies Kyrie Irving ei harjoitellut joukkueensa mukana tiistaina New Yorkissa. Julkisuudessa koronarokotevastaisena esiintynyt Irving harjoitteli joukkueensa mukana viime viikolla San Diegossa, mutta New Yorkin viranomaismääräysten takia hän tarvitsisi todistuksen koronarokotuksesta saadakseen osallistua harjoituksiin ja peleihin joukkueensa kotikaupungissa.

– Ei uutta kerrottavaa. Me tuemme häntä. Asiat muuttuvat. Kun asiaan saadaan ratkaisu, me tuemme häntä, Netsin päävalmentaja Steve Nash kierteli.

Jos Irving jatkossakin kieltäytyy rokotuksesta, hän ei voi pelata Netsin kotiotteluissa. Netsin seuraava kauteen valmistava harjoitusottelu pelataan New Yorkissa perjantaina.

– En ole huolissani mistään. Teemme työtä joka päivä. Meillä oli tänään erinomaiset harjoitukset, ja teemme saman huomenna. Jääköön tämä tähän, päävalmentaja Nash sanoi.

Irving on juhlinut kertaalleen NBA:n voittoa Clevelandissa 2016. Hän kuului Espanjan MM-kilpailuissa 2014 MM-kultaa voittaneeseen USA:n maajoukkueeseen ja hänet valittiin myös turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kahta vuotta myöhemmin Irving kuului myös Riossa olympiakultaa voittaneeseen joukkueeseen.

Kummastusta herättäviä kommentteja

Kyrie Irvingin mielipiteet ovat herättäneet kummastusta aiemminkin. Vuonna 2017 julkaistussa podcast-haastattelussa (siirryt toiseen palveluun)hän sanoi uskovansa maan olevan litteä.

Sittemmin hän kumosi puheensa ja kertoi laskeneensa leikkiä. Hän on kuitenkin myöntänyt uskovansa joihinkin salaliittoteorioihin (siirryt toiseen palveluun), liittyen esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti John F. Kennedyn murhaan.

Koronapandemian aikana Irving on esiintynyt julkisuudessa rokotevastaisena.

Irving on yksi NBPA:n eli NBA:n pelaajayhdistyksen varapääjohtajista.

Lue myös:

Tartuntatautiasiantuntija tukee NBA:n suunnitelmaa kauden jatkamisesta – pelaajayhdistys ei ole vielä hyväksynyt NBA:n suunnitelmaa

Media: NBA-tähti Kyrie Irving kehotti pelaajia jäämään pois loppukauden peleistä

NBA:ssa jättikauppa neljän seuran välillä - korilinko James Harden liittyy Brooklynin tähtisikermään

Suosittelemme sinulle