Hyppää sisältöön

AC Oululle portugalilaisvalmentaja – "Piinkova ammattilainen"

Jalkapallotohtorina tunnettu Ricardo Duarte aloittaa AC Oulun päävalmentajana välittömästi.

Jalkapallo.
AC Oulu on Veikkausliigan alemmassa jatkosarjassa toiseksi viimeisenä. Kuva: Kimmo Brandt/All Over Press
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava AC Oulun uusi päävalmentaja on portugalilainen Ricardo Duarte. Ykkösessä pelaavasta Gnistanista Ouluun siirtyvän päävalmentajan sopimus kattaa kauden 2023 loppuun saakka.

Duarte aloittaa päävalmentajana välittömästi. Seuran tiedotteen mukaan Duartella oli jo alun perin marraskuun alussa alkava sopimus AC Oulun kanssa, mutta nyt sopimusta päätettiin aikaistaa.

Duarte on toiminut Suomen Palloliitossa koulutuspäällikkönä, minkä lisäksi hän on toiminut VPS:n apuvalmentajana. Portugalilaisvalmentaja tunnetaan myös jalkapallotohtorina ja hän onkin työskennellyt Lissabonin yliopistossa apulaisprofessorina jalkapallon koulutusohjelmassa.

– Ricardo on analyyttinen, hänellä on hyvät vuorovaikutustaidot ja hän pystyy siirtämään vankkaa teoriapohjaansa hyvin käytäntöön. Hän on portugalilaisen futiskulttuurin ja ympäristön muovaamaa piinkova ammattilainen, jolla on kokemusta Suomesta jo suhteellisen pitkältä ajalta, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi seuran tiedotteessa.

AC Oulu on Veikkausliigan alemmassa jatkosarjassa toiseksi viimeisenä. Joukkueen seuraava ottelu on ensi viikon lauantaina 16. lokakuuta IFK Mariehamnia vastaan.

Lue myös:

HJK on ajautunut Veikkausliigassa harvinaiseen tappioputkeen – urheilujohtaja arvioi syitä vaikean jakson takana: "Inhimillistä"

Suosittelemme sinulle