Hyppää sisältöön

Merkkikallion tuulipuiston rakennustyöt alkaa Vaasan ja Mustasaaren rajalla – rakennuslupa myös kolmelle viimeiselle tuulivoimalalle

Jo vuonna 2013 käynnistynyt tuulipuistohanke Merikalliossa on saatu käynnistettyä. Tuulivoimaloiden määrä on pudonnut puolella viiteentoista. Näistä viimeiset kolme on nyt saanut rakennusluvan valituskierrosten jälkeen.

Merkkikallioon nousee 15 tuulivoimalaa ensi kesän aikana. Kuvituskuva. Kuva: Dani Branthin / Yle

Vaasan ja Mustasaaren raja-alueen Merkkikallion loput kolme voimalaa ovat saaneet rakennusluvan korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen mukaan. Tuulipuisto sijaitsee Vaasan keskustasta noin 15 kilometrin päässä ja Sepänkylään on matkaa noin 10 kilometriä.

Merkkikallion tuulivoimalapuiston rakennustöiden oli määrä alkaa jo vuonna 2015. Alun perin oli määrä rakentaa 30 tuulivoimalaa, nyt kokonaismäärä on supistunut viiteentoista. Tuulivoimaloiden kokonaiskorkeus on 240 metriä sekä yhteenlaskettu teho 82,5 megawattia.

Vielä toukokuussa näistä viidestätoista suunnitteilla olevasta tuulivoimalasta kolmen voimalan rakennusluvat eivät olleet lainvoimaisia. Nyt korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen mukaan myös loput kolme voimalaa ovat saaneet rakennusluvan.

Rakennustyöt ensimmäisen 12 voimalan osalta käynnistyivät jo kesällä. Loppujen kolmen voimalan rakentaminen aloitetaan heti sen jälkeen, kun niiden rakennusluvat saavat lainvoiman.

Itse tuulivoimalat on määrä pystyttää ensi kesän aikana. Hanke käynnistettiin vuonna 2013.

Lue lisää: Fritt fram för Märkenkall vindkraftpark i Korsholm och Vasa – HFD förkastade besvär

Suosittelemme sinulle