Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

ESPN: NHL-tähti Evander Kane jälleen ongelmissa – epäillään nyt väärennetystä koronarokotustodistuksesta

Kane, 30, ei ole ollut San Jose Sharksin mukana joukkueen harjoitusleirin alkaessa.

Evander Kane.
Evander Kane on jälleen uuden kohun keskipisteessä. Kuva: Icon Sportswire / All Over Press
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

NHL-jääkiekkoliigan San Jose Sharksin hyökkääjän Evander Kanen epäillään esittäneen väärennetyn koronarokotustodistuksen, uutisoi ESPN. NHL on aloittanut tutkinnan, jossa selvitetään myös Kanen vaimon Anna Kanen avioerohaasteessa esittämiä väitteitä perheväkivallasta.

Väärennetyn koronarokotustodistuksen käyttäminen on lainvastaista Yhdysvalloissa ja Kanadassa sekä vastoin NHL:n sääntöjä. ESPN:n lähteiden mukaan liiga harkitsee pelikiellon antamista Kanelle, mikäli väärennetyn rokotustodistuksen käyttäminen vahvistuu.

Elokuussa Kane oli otsikoissa, kun hänen epäiltiin lyöneen vetoa joukkueensa otteluista. Anna Kanen mukaan Evander Kane olisi pyrkinyt häviämään Sharksin otteluita tahallaan. NHL ei kuitenkaan löytänyt näyttöä siitä, että Kane olisi lyönyt vetoa oman joukkueensa peleistä. Kane on asianajajansa välityksellä kiistänyt vaimonsa väitteet perheväkivallasta.

30-vuotias Kane teki viime kaudella 56 ottelussa 22 maalia ja syötti 27. Hänellä on neljä kautta jäljellä seitsemänvuotisesta ja 49 miljoonan dollarin arvoisesta sopimuksestaan.

Kane ei ole ollut Sharksin mukana joukkueen harjoitusleirin alkaessa. Sharks avaa runkosarjansa 16. lokakuuta Winnipeg Jetsiä vastaan.

Lue myös:

Vaimo syyttää NHL-hyökkääjä Evander Kanen lyövän vetoa omaa joukkuettaan vastaan – pelaaja katosi Eurooppaan juhlimaan

Suosittelemme