Hyppää sisältöön

Itä-Suomen matkailukeskuksissa iloitaan kotimaanmatkailun suosiosta: syyslomasta tulossa vilkkaampi kuin viime vuonna

Kolilla, Bomballa ja Tahkolla hotellit alkavat olla täynnä syyslomalaisista. Myös ryhmämatkoja tehdään taas.

Tahkovuoren rinteet syksyllä.
Tahkolla erityisesti mökkejä on vuokrattu syyslomaviikolle huomattavasti viime vuotta enemmän. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Annika Lius
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaikka koronatilanteen hellittäessä yhä useampi suuntaa syyslomalla ulkomaanmatkalle, Itä-Suomessa kotimaanmatkailun suosio jatkuu.

Suurimmissa matkailukeskuksissa Kolilla, Bomballa ja Tahkolla syyslomasta näyttää olevan tulossa jopa huomattavasti viime vuotta parempi.

Alueella vetävät nyt sekä hotellit että mökkimajoitus. S-ryhmän mukaan hotellit kaikissa kolmessa ovat yksittäisiä paikkoja lukuun ottamatta täyteen varattuja.

– Näyttää siltä, että suomalaiset haluavat yhä matkailla Suomessa. Harva uskaltaa vielä ulkomaille, toteaa Break Sokos Hotel Bomban johtaja Sanna Tenhunen.

Hyvä kausi jatkuu myös Kolilla. Hotellinjohtaja Pasi Ripatti iloitsee etenkin ryhmämatkojen elpymisestä.

– Siinä mielessä näyttää, että ollaan vähitellen palaamassa normaaliin, Ripatti sanoo.

Ulkomaalaisia turisteja itäsuomalaisissa matkailukeskuksissa ei kuitenkaan vielä juuri näy. Break Sokos Hotel Tahkon hotellinjohtajan Anna Hämäläisen mukaan heillä on käynyt rajoitusten höllennyttyä vasta yksittäisiä ulkomaalaisia.

Syyslomalla hotelliyö maksaa Kolilla ja Bomballa neljältä hengeltä alkaen 280 euroa. Tahkolla yön hinta on alkaen 200 euroa. Tyypillinen syyslomalainen viettää hotellissa pari yötä.

Mökkivuokraus käy kuumana

Lomarenkaan mukaan mökkejä on vuokrattu Tahkolla jopa kolmannes enemmän kuin viime vuonna. Kolilla puolestaan ollaan hieman jäljessä viime vuoden ennätysmyynneistä.

Ihmisiä kiinnostavat syyslomalla erityisesti matkailukeskusten ja vaellusreittien läheisyydessä sijaitsevat mökit. Myös vesistöjen äärelle hakeudutaan yhä syksylläkin.

Lomarenkaan liiketoimintajohtajan Juha Purhosen mukaan viime vuonna alkanut mökkeilybuumi ei ota laantuakseen.

– Vuokraajissa on paljon ensikertalaisia, mikä kertoo siitä, että yhä useammat suomalaiset haluavat tämänkin lomailumuodon kokeilla. Asiakaspalautteiden perusteella moni on sen myös hyväksi havainnut.

Vaikka mökkivuokraus käy syyslomaviikoille kuumana, yksittäisiä kohteita on yhä Purhosen mukaan vapaana käytännössä ympäri Suomen.

Lisää Pohjois-Karjalan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme