Hyppää sisältöön

Atrian Nurmon sikaleikkaamon työntekijöillä päivällä poikkeuksellinen ulosmarssi – pääluottamusmies: "Tämä ratkeaa tontilla, yhtiön sisäisiä asioita"

Atria Nurmon sikaleikkaamon 200 työntekijästä yli puolet marssi ulos tänään päivällä. Kyse on ollut erimielisyydestä työntekijöiden ja työnantajan edustajien välillä neuvotteluissa, jotka koskevat sikaleikkaamon tuotantoon liittyvää testijaksoa.

Atria-kyltti Nurmon tehtaan katolla.
Sikaleikkaamon työntekijät marssivat tänään ulos Atrian Nurmon tehtaalla. Kuva: Juha Kemppainen / Yle
Mirva Ekman

Atria Nurmon sikaleikkaamon työntekijöillä on ollut tänään päivällä ulosmarssi. Asiasta kertoi ensin Ilkka-Pohjalainen (siirryt toiseen palveluun).

Atria Nurmon pääluottamusmies Petri Koivisto on tilanteesta vähäsanainen.

– Kyse oli erimielisyydestä yhtiön sisäisissä neuvotteluissa. Kyseessä on näkökulmaero. Tämä on liian iso paketti avattavaksi tässä, Koivisto muotoilee.

Atria Suomi Oyj:n lihaliiketoiminnan johtaja Markku Hirvijärvi kertoo, että neuvotteluissa on ollut kyse prosessikehitykseen liittyvästä testijaksosta. Muutokset liittyvät muun muassa linjastoihin.

– Olihan tämä (ulosmarssi) yllätys, tietysti. Mutta tietyllä tavalla ymmärränkin, vaikka en sitä hyväksykään, koska menossa on isoja muutoksia ja niitä ollut jo jonkin aikaa. Toivotaan, että homma vielä laukeaa ja menee maaliin niin sanotusti, Hirvijärvi toteaa.

200 työntekijästä marssi ulos 110 työntekijää. Tilanne on ollut poikkeuksellinen sekä Koiviston että Hirvijärven mielestä.

– Ei tätä toki usein tapahdu. Mutta kyse on kuitenkin yhtiön sisäisistä asioista. Tämä ratkeaa tontilla ja on nähdäkseni ratkaistavissa oleva asia, Petri Koivisto toteaa.

Kyseessä eivät ole heidän mukaansa yt-neuvottelut.

Työntekijät palaavat maanantaina töihin. Neuvotteluja jatketaan sekä Petri Koiviston että Markku Hirvijärven mukaan normaalissa neuvottelujärjestyksessä.

Suosittelemme sinulle