Hyppää sisältöön

Rubion syöttöpelistä nauttinut Lauri Markkanen pyrkii hyödyntämään pituuttaan paremmin: "En ole huolissani omasta roolistani"

Clevelandin suomalaishyökkääjä totuttelee harjoituspeleissä pelitovereihinsa ja Cavaliersin pelitapaan.

Markkanen pussitti 11 pistettä. Kuva: Getty Images
STT Urheilu

Lauri Markkasen uusi NBA-seura Cleveland Cavaliers kärsi perjantaina tappion Indiana Pacersille kauden ensimmäisessä kotikentällä pelatussa harjoituspelissä. Markkasta peluutettiin ottelussa kolmospaikalla, jossa hän saa hyökkäyspäässä pituusedun.

Markkanen heitti ottelussa hyvällä prosentilla 11 pistettä ja käsiin tarttui seitsemän levypalloa. Cavaliers hävisi ottelun pistein 100-109.

– Kokeilimme kokoonpanoa, josta päätettiin vasta aamulla, joten totuttelemme vielä toisiimme, hyväntuulinen Markkanen kertoi Cavaliersin videotallenteessa.

– Menee aikaa ennen kuin tunnemme toisemme, mutta siinä oli pelaajia, joiden kanssa on hauska pelata. Muilla tuntuu jo olevan yhteys toisiinsa, ja minä yritän sopeutua siihen kuvioon.

Markkasen näyttävin suoritus oli donkki, jonka hän pääsi upottamaan joukkueen juonikkaan espanjalaisen takamiehen Ricky Rubion pitkästä syötöstä.

Kiinnostava puolustushaaste

Markkanen kiitteli kokeneen Rubion apua.

– Uskomatonta, miten helpolta hänen pelinsä näyttää. Hän on älykäs pelaaja ja kertoo, miten tilanteissa pitää sijoittua. Oli hienoa pelata hänen kanssaan, Markkanen kehui.

Omat suorituksensa Markkanen aikoi katsoa tallenteesta ja keskustella sen jälkeen valmentajan kanssa. Hyökkäyspäässä hän pyrkii hyödyntämään pituusetuaan yhä paremmin.

– Otan myös innolla vastaan puolustuspään haasteen, kun minun pitää puolustaa itseäni pienempää hyökkääjää. Hyökkäyspäässä nyt käytetty pidempi miehitys avaa mahdollisuuksia, jos parannamme levypallopeliä ja kykenemme nopeampiin suunnanmuutoksiin.

Kaiken kaikkiaan Markkanen kokee, että Cavaliers on kehittynyt harjoitusotteluissa.

– Peleissä oli viiden kuukauden tauko. Aluksi kaikki olivat vain innoissaan, kun pääsimme pelaamaan, emmekä olleet ihan valmiita. Nyt meni jo paremmin, Markkanen arvioi.

– En ole huolissani omasta roolistani. Työ on vasta alussa.

Lue myös:

Markkasen toinen NBA-harjoituspeli Clevelandin riveissä toi voiton

Lauri Markkasen Cleveland hävisi tylysti suomalaisen entiselle seuralle

Suosittelemme sinulle