Hyppää sisältöön

Suuren rahtialuksen rakentaminen alkoi Kiinassa – laiva tulee Naantalin ja Kapellskärin välille

Rahti on keskeinen osa Finnlinesin liiketoimintaa. Kuljettajille, jotka ovat Suomi–Ruotsi -linjan vakioasiakkaita,  on varattu oma Driver’s Lounge, sauna ja pesutupa.

Haivainnekuva Kiinassa rakennettavasta Finnlinesin rahtialuksesta. Kuva: Finnlines Kuva: Finnlines

Finncanopus-laivan teräksenleikkuuseremoniaa on vietetty China Merchants Jinlingin telakalla Kiinan Weihaissa perjantaina 8. lokakuuta. Toisen Superstar ropax-laivan rakentaminen on siis alkanut.

Sarjan ensimmäisen laivan, Finnsiriuksen, rakentaminen alkoi aiemmin tänä vuonna. Yhteensä Finnlines on tilannut kaksi Superstar-alusta, kerrotaan yhtiön tiedotteessa.

Seuraava laivanrakennuksen perinteisiin kuuluva merkkipaalu on Finnsiriuksen kölinlasku ensi vuoden huhtikuussa.

Finnlines on yhdistänyt rahdin ja matkustajien kuljettamisen. Uusien Superstar-laivojen aloittaessa liikennöinnin matkustajien määrä kaksinkertaistuu.

Matkustajille on tarjolla useita ravintoloita, oleskelutiloja, kahviloita, kylpylä ja kuntosali. Superstar-aluksissa voivat matkustaa myös jalan laivaan kävelevät matkustajat.

Finnlines toteuttaa parhaillaan 500 miljoonan euron uudisrakennusohjelmaa, johon sisältyy kolme hybridiroro-alusta ja kaksi ropax-alusta.

Ropax-alukset valmistuvat vuonna 2023. Ne liikennöivät Naantalin ja Ruotsin Kapelsskärin välillä Ahvenanmaan Långnäsin kautta.

Suosittelemme sinulle