Hyppää sisältöön

Alisa Vainio palasi voittajana yli kahden vuoden kilpailutauolta – "Seuraavaksi aion tasaisesti käydä kilpailuissa"

Alisa Vainio palasi pitkältä kilpailutauolta Vantaan puolimaratonilla. Hän oli edellisen kerran juossut kilpaa Dohan MM-kisoissa, syyskuussa 2019. 

Alisa Vainio kuvassa.
Terveysongelmista kärsinyt Alisa Vainio on kuntouttanut itseään kärsivällisesti ja se on tuottanut tulosta. Kuva: Mikko Lieri / All Over Press
Anu Karttunen

Alisa Vainio palasi tositoimiin voitokkaana, sillä hän oli ykkönen Vantaa puolimaratonilla mainiolla ajalla 1.16.33. Vainio voitti toiseksi tulleen Aino Niemen liki minuutilla ja kolmanneksi tulleen Taru Häyrisen puolellatoista minuutilla. Sekä Niemi että Häyrinen paransivat molemmat ennätyksiään lähes kaksi minuuttia.

Vainion voittoaika on kotimaisissa tilastoissa tämän kauden kolmanneksi paras Nina Chydeniuksen ja Suvi Miettisen jälkeen.

23-vuotias Vainio oli edellisen kerran kilpaillut yli kaksi vuotta sitten, kun hän sijoittui Dohan MM-maratonilla 26:nneksi. Tämän jälkeen Vainio on kärsinyt pitkään terveysongelmista, etenkin jalkavammat ovat sotkeneet hänen kehitystään. Nyt kärsivällinen kuntoutus on tuottanut hyviä tuloksia.

– Ihan hyvältä tuntui. Siinä oli aika hyvä porukka juoksijoita ja kiva oli juosta. Reitti on melko nopea, Vainio iloisena arvioi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Seuraavaksi aion tasaisesti käydä kilpailuissa ja treenata hyvin ja sitä kautta saada lisää kuntoa ja itseluottamusta.

Vainio on ollut Suomen kärkijuoksijoita jo pitkään, sillä hän alitti kuusi vuotta sitten olympiakisojen tulosrajan jo 17-vuotiaana. Hän ei kuitenkaan ali-ikäisenä voinut tulla valituksi Rion olympiamaratonille. Ensi vuonna hänellä olisi tilaisuus juosta Münchenin EM-kilpailuissa.

Naisten maratonin voittaja oli Henna Vanhanen, joka toteutti pitkäaikaisen haaveensa alittamalla 43-vuotiaana ensimmäistä kertaa kolme tuntia. Hänen voittoaikansa oli 2.58.45. Miesten maratonin ykkönen oli Kristian Lindroos ajalla 2.28.42 ja puolimaratonin voitti Oscar Holmström uudella ennätysajallaan 1.09.07.

Lue myös:

Yli puolitoista vuotta kisoista poissa ollut Alisa Vainio luopui tavoitteestaan kilpailla Tokion olympiamaratonilla

Alisa Vainio ei päässyt Olympiakomitean tuen piiriin – "Mietimme sitä, kuinka paljon meillä on resursseja jakaa"

Alisa Vainio taisteli tajunnan rajamailla, tuupertui vessaan – "Ihan hirveätä"

Suosittelemme sinulle