Hyppää sisältöön

Savo Volley haki vierasvoiton lukuisista virheistä huolimatta – Kuusamo jatkaa puhtaalla pelillä

Sekä miesten että naisten lentopallon Mestaruusliigassa nähtiin lauantaina pelkkiä vierasvoittoja. Savo Volley ja Kuusamo jatkavat sarjakärjessä puhtaalla pelillä.

Kuusamo juhlii voittoa.
Kuusamo on aloittanut naisten Mestaruusliigan vahvasti. Kuva: Lentopalloliitto
STT Urheilu,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Savo Volley otti lauantaina toisen voittonsa lentopallon miesten Mestaruusliigassa, kun joukkue kaatoi Turussa Kupittaan hallissa TuTo Volleyn 3–1.

– Yleisöä ei ollut paljon, mutta oli mukava pelata hienossa hallissa. Tuli ihan kateellinen olo. Toivottavasti yleisö löytää sinne tiensä tällä kaudella, Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen sanoi.

Ottelu ei kohonnut klassikoksi. Molemmat tekivät paljon syöttö- ja hyökkäysvirheitä. Einari Koivisto oli 18 pisteellä kotijoukkueen tehokkain. Vieraista Antti Siltala teki 16, Mikko Räsänen 15 ja nuori hakkuri Veikka Lindqvist 13 pistettä.

– Veikan debyytti oli erinomainen. Samoin oli myös Miki Jauhiaisen ensimmäinen peli liigassa, Tolvanen lisäsi.

Ducks piti PerPon yhä pisteettömänä

Perungan Pojat koki kolmannen tappionsa ja toisen Rovaniemellä. Nyt oli Vantaan Ducksin vuoro seurata Tiikereiden esimerkkiä ja pitää 3–1-voitolla kotijoukkue pisteittä. Fredric Gustavsson oli totutusti PerPon tehokkain, nyt pisteitä kertyi 23.

Ducksin hakkuri Aleksander Rastamo oli lähes yhtä tehokas 21 pisteellä. Hänelle löytyi enemmän tukea, sillä keskipelaaja Keenan Sanders ja yleispelaaja Kalle Kattelus tekivät 15 pistettä.

– Tästä on hyvä jatkaa sunnuntaina Ouluun. Vierasvoitot ovat aina tärkeitä. Tiesimme toki Gustavssonin merkityksen PerPon hyökkäyspelille ja onnistuimme hyvin, Ducksin valmentaja Juho Rajala sanoi.

PerPo pelasi samalla kokoonpanolla kuin Tiikereitä vastaan eli uudet ulkomaalaiset eivät vielä joko pelanneet tai eivät olleet kokoonpanossa. Joukkueen peli kulki hyvin vain toisessa erässä, jonka se voitti 25–15.

Akaa-Volleylle toinen voitto

Kauden kahdella tappiolla aloittanut Olli Kunnarin valmentama Akaa-Volley otti toisen voittonsa, kun joukkue kukisti vieraissa Raision Loimun 3–1.

Loimu oli lähellä viedä ottelun viidenteen erään, mutta Akaa-Volleyn kokeneet maajoukkuepalaajat olivat neljännen erän päätöshetkillä rautaa. Ottelussa 22 pistettä koonnut Urpo Sivula iski lopulta kenttään helpottavat kolme pistettä tuoneen 25–23-erävoiton.

Sivulaa tukivat parhaiten 20 pistettä koonnut Viron maajoukkuepelaaja Kristo Kollo 20 ja Sivulan tavoin EM-kisoissa Suomea edustanut Sauli Sinkkonen 14 pisteellä.

Avausottelussaan 30 pistettä tehnyt iranilainen hakkuri Ali Fazli oli jälleen Loimun tehokkain, nyt pisteitä kertyi 28. Fazlin kahden ässäsyötön jälkeen Loimu johti päätöserää 22–20. Väinö Rahko teki Loimulle 14 ja Kristaps Smits 13 pistettä.

Kuusamo jatkaa puhtaalla pelillä

Kuusamo jatkoi voittojen tiellä naisten Mestaruusliigassa, kun se jyräsi LP-Vampulan Huittisissa 3–0. Kuusamo on voittanut kaikki neljä otteluaan liigassa, menettänyt ainoastaan yhden erän ja johtaa liigaa puhtaalla pelillä. Tosin toisena oleva, myös kaikki ottelunsa voittanut LiigaPloki on pelannut yhden pelin vähemmän.

LP-Vampula pani Kuusamolle kunnolla kampoihin ensimmäisessä erässä, mutta se ei riittänyt. Toisessa erässä vierasjoukkueen syöttö- ja torjuntapeli oli liian tehokasta kotijoukkueelle, mutta kolmannessa erässä LP-Vampula pystyi jälleen ajoittain kiusaamaan sarjajohtajaa.

– Vampula pelasi hyvin. He aiheuttivat meille ongelmia, joihin meidän oli pakko etsiä ratkaisuja. Onnistuimme ensimmäisen erän jälkeen hyvin torjunnoissa ja muutoinkin estämään Vampulan pyristelyä, Kuusamon valmentaja Sotiris Gkotsis sanoi liigan sivuilla.

Vampulan parhaana palkittiin keskipelaaja Laura Laukkanen (7/+7). Kuusamon paras pelaaja oli yleispelaaja Carlyle Nusbaum, joka syötti ottelussa viisi ässää ja keräsi pisteet 16/+9.

JymyVolley haki pisteet Orivedeltä

Myös toinen naisten liigaottelu päättyi vierasvoittoon, kun nurmolainen JymyVolley haki pisteet Orivedeltä. JymyVolley kaatoi OrPon 3–1. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin kuudessa pisteessä, JymyVolley neljäntenä ja OrPo viidentenä.

OrPo vei ensimmäisen erän niukasti 25–23, mutta JymyVolley pääsi kuittaamaan tilanteen tasoihin toisessa erässä jatkopallon jälkeen. Kolmannessa erässä kotijoukkue notkahti ja sortui virheisiin, joista vierailija pääsi rokottamaan. Neljäs eräkin meni JymyVolleylle lopulta kohtuullisen selkeästi.

JymyVolleyn valmentaja Kari Raatikainen oli tyytyväinen joukkueensa peliin.

– Pystyimme parantamaan ensimmäisen erän jälkeen. Torjunta oli hyvä, hän kehaisi suojattejaan liigan sivuilla.

Sen sijaan kotijoukkueen passari Lotta Kukkonen harmitteli joukkueensa virheitä.

– Puolustuksessa ja syötössä hävittiin. Hirveästi syöttövirheitä ja kaikessa pientä hakemista, Kukkonen sanoi.

OrPon parhaana palkittiin 14 pistettä viimeistellyt yleispelaaja Ariana Pirv ja JymyVolleyn 16/+9 tehot tahkonnut yleispelaaja Diana Lundvall.

Päivitys kello 21.51: Lisätty Akaa-Volley-Loimu-ottelun tiedot.

Lue myös:

Akaa-Volley voitti Hurrikaanin, LP Viesti Wovon

Suosittelemme