Hyppää sisältöön

Koronan runtelema HPK taisteli täydet potit – Noora Räty torjui nollapelin

HPK:n naiset nappasivat viikonvaihteen liigapeleistään täyden kuuden pisteen potin, vaikka suuri osa joukkueen pelaajista oli sivussa otteluista koronakaranteenien takia.

Noora Räty PLK kypärä otsalla
Noora Räty torjui nollapelin HPK:n 4–0-voitossa Rovaniemen Kiekosta. Kuva: Esa Fills / YLE
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Koronakaranteenien runtelema HPK nappasi täydet pisteet naisten jääkiekkoliigan viikonvaihteen otteluistaan. Lauantaina HPK juhli 3–1-vierasvoittoa Oulun Kärpistä ja sunnuntaina 4–0-voittoa Rovaniemen Kiekosta.

Täksi kaudeksi HPK:n joukkueeseen liittynyt maalivahti Noora Räty oli huippuvireessä molemmissa otteluissa. Räty pysäytti lauantaina peräti 51 laukausta ja sunnuntain nollapelissään 25 laukausta.

Jopa kolmasosa HPK:n joukkueesta oli sivussa Kärppiä ja RoKia vastaan pelatuista mittelöistä. Räty hämmästeli loppuviikolla sosiaalisessa mediassa sitä, ettei otteluita voitu siirtää.

– On tää touhua. Pelattaisiinko SM-liigassa (miesten puolella), jos joukkue saisi koronan takia kasaan kaksi kenttää, Räty kyseli Twitter-päivityksessään.

HPK:n ja KalPan pelaajat altistuivat koronalle viikko sitten pelatussa keskinäisessä ottelussaan. HPK:n tavoin myös KalPa joutui lähtemään tämän viikonvaihteen otteluihin merkittävästi vajaalla kokoonpanolla.

Kiekko-Espoo ja Helsingin IFK ovat hallinneet naisten jääkiekkoliigaa. Molemmat ovat porskuttaneet voitosta voittoon alkukauden otteluissaan.

Lue myös:

Noora Rädyltä viiltävä kuitti Jääkiekkoliiton suuntaan – HPK joutui yli tuhannen kilometrin pelireissulle, vaikka kolmasosa on karanteenissa

Noora Rädyn paluu Suomeen venähti koirien takia – MM-kisoista kieltäytynyt tähtivahti voisi lähteä vaikka kolmosmaalivahdiksi olympialaisiin

Suosittelemme