Hyppää sisältöön

Katso tunteikkaat kuvat ja videot: Ruotsin naisten jalkapalloliigassa murskattiin yleisöennätys – suomalaispelaajia vilisi kentällä

Suomalaispelaajia nähtiin runsaasti yli 18 000 katsojan edessä, kun Hammarby jyräsi voittoon AIK:sta lukemin 4–1.

Damallsvenskan, Hammarby – AIK
Hammarbyn fanit pääsivät juhlimaan! Kuva: imago images/Sports Press Photo/ All Over Press
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Hammarbyn ja AIK:n välisessä Tukholman paikalliskohtaamisessa lyötiin Ruotsin naisten jalkapalloliigan katsojaennätys selvästi uusiksi. Hammarbyn emännöimä Damallsvenskanin ottelu keräsi 18 537 katsojaa. Aiempi ennätys oli 9 413 katsojaa. Ennätys oli nähty Linköpingin ja Uumajan välisessä kamppailussa vuonna 2008.

Hammarby voitti sunnuntain ottelun 4-1 Madelen Janogyn, Alice Carlssonin, Berglind Björg Thorvaldsdottirin ja Emma Janssonin maaleilla. AIK:n ainokaisesta vastasi Honoka Hayashi. Hammarby on sarjataulukossa viidentenä ja AIK sijalla 11.

Kentällä nähtiin myös runsaasti suomalaispelaajia. Hammarbyn maalilla pelasi Anna Tamminen ja kenttäpelaajista avauksessa oli Eva Nyström. AIK:lla avauksessa olivat suomalaisista maalivahti Milla-Maj Majasaari ja kenttäpelaajista Emma Santamäki, Jenny Danielsson sekä Kaisa Collin. AIK:n päävalmentaja on Maiju Ruotsalainen.

Hammarby, AIK 10.10.2021
Kuva: STELLA Pictures / All Over Press

Lue lisää:

Ruotsin naisten pääsarjassa tehdään tänään yleisöennätys – väkeä enemmän kuin Stadin derbyissä koskaan: "Onhan se ihan uskomatonta"

Suosittelemme sinulle