Hyppää sisältöön

Lauri Markkanen kohtasi entisen seuransa harjoituspelissä, suomalaistähti oli joukkueensa paras pistemies

Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers koki niukan tappion Chicago Bullsille.

Lauri Markkasella alkaa pian uran viides NBA-kausi. Kuva: 2021 NBAE
STT Urheilu,
Jonne Niemeläinen

Viime kauden jälkeen Chicago Bullsista Cleveland Cavaliersin väreihin siirtynyt Lauri Markkanen kohtasi entisen seuransa koripallon NBA:n harjoitusottelussa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

24-vuotias suomalaistähti oli Clevelandin paras pistemies, kun Cavaliers koki kirvelevän 101–102-kotitappion Bullsille.

Markkanen sai ottelussa vastuuta reilut 26 minuuttia. Hän heitti 18 pistettä, kahmi neljä levypalloa, antoi kolme koriin johtanutta syöttöä ja teki kaksi riistoa. Suomalaisella kirjattiin kaksi kolmosta (2/5) ja pelitilanneheitot hän upotti sisään prosentilla 57,1.

Chicagon paras pistemies oli 23 pistettä pussittanut DeMar DeRozan.

Cavaliers pelasi ilman ykköstakamiehiään Collin Sextonia ja Darius Garlandia, mutta esitys oli silti huima parannus edellisestä Bulls-kohtaamisesta. Chicagossa harjoituskauden avauspelinsä peräti 36 pisteellä hävinnyt Cleveland kokeili nyt enemmän yhdessä isoja miehiään eli 213-senttistä Markkasta, toista 213-senttistä eli Evan Mobleyta sekä 211-senttistä Jarrett Allenia.

– Pelasin kolmospaikkaa (pienen laitahyökkääjän paikkaa). Valmennus luottaa siihen, että pystyn pelaamaan monipuolisemmin kuin olemaan pelkkä kolmen pisteen heittäjä, ottelussa neljään levypalloon ja kolmeen heittotorjuntaan venynyt Markkanen mietti seuran sivustolla. (siirryt toiseen palveluun)

Cavaliers on voittanut neljästä harjoituspelistään vain yhden, Chicagon saldo puolestaan on kolme voittoa kolmesta. Markkasen osalta vastuu on kasvanut jokaisessa treenipelissä: 16 minuuttia ensimmäisessä Bulls-kohtaamisessa, sen jälkeen 19 Atlantaa vastaan, 21 Indianaa vastaan ja nyt jo 26 minuuttia. Suomalaisen keskiarvot harjoituspeleissä ovat 13,3 pistettä ja 4,8 levypalloa.

Cavaliers pelaa viimeisen harjoitusottelunsa lauantain vastaisena yönä vieraskentällä Indianassa. Runkosarjakausi alkaa Memphisissä ensi viikon torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

– Töitä riittää vielä. Meillä on paljon uusia pelaajia, ja tutustumiseen ja yhteen hitsautumiseen menee aina aikaa. Kauden avausta ennen yritetään vielä parantaa, Markkanen summasi.

Lue myös

Rubion syöttöpelistä nauttinut Lauri Markkanen pyrkii hyödyntämään pituuttaan paremmin: "En ole huolissani omasta roolistani"

Markkasen toinen NBA-harjoituspeli Clevelandin riveissä toi voiton

Suosittelemme sinulle