Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Keski-Suomen vanhan keskussairaalan alue vaihtaa omistajaa – Kukkula-alueelle odotetaan lisää työpaikkoja, palveluja ja asuntoja

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on solminut tänään yhteensä 46 miljoonan euron kaupan kolmen ostajayrityksen kanssa.

Juha Kinnunen, Petri Roininen, Marko Huttunen ja Tapani Rautiainen Sairaala Novan tiloissa Jyväskylässä.
Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen, Investors Housen toimitusjohtaja Petri Roininen, Ovaro Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja Marko Huttunen ja Royal Housen hallituksen puheenjohtaja Tapani Rautiainen allekirjoittivat kiinteistökaupan tänään. Kuva: Arvo Vuorela / Yle
Atte Pöytäkangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Investors Housen, Ovaron ja Royal Housen omistamat yhteisyritykset Apitare Oy ja Jyväskylän Kukkulan Kehitys Oy ostavat Keski-Suomen keskussairaalan entisen sairaala-alueen ja siihen liittyvät kiinteistöt. Kauppahinta on yhteensä 46 miljoonaa euroa. Lisäksi kauppaan sisältyy tyhjillään oleva Sisä-Suomen sairaala Äänekoskella. Kauppa solmittiin tänään.

Hankkeeseen sisältyy myös noin 17 600 neliön laajuinen vuokrasopimus sairaanhoitopiirin kanssa. Sairaanhoitopiiri jää vuokralle osaan Kukkulan toimitiloista. Vuokrasopimus on 20 vuoden mittainen edellytyksellä, että perustettava hyvinvointialue vahvistaa sen. Mikäli hyvinvointialue ei vahvistaisi vuokrasopimusta, se päättyisi arviolta 2023–2024.

Ostajayritysten perustajien mukaan Kukkula-hanke edustaa laajamittaista kaupunkikehitystä, jonka tavoitteena on rakentaa uutta kaupunginosaa. Alueelle arvioidaan syntyvän tällä ja seuraavalla vuosikymmenellä huomattavasti lisää työpaikkoja, palveluja sekä asuinympäristö lähes 3000 ihmiselle.

Rakentamisen volyymi riippuu kaavoitusratkaisuista. Alustava arvio rakentamisen volyymistä seuraavan 10–15 vuoden aikana on noin 250–300 miljoonaa euroa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on etsinyt vanhalle sairaala-alueelle eli Kukkulalle uutta omistajaa siitä lähtien, kun uusi sairaala Nova valmistui. Nova otettiin käyttöön tämän vuoden alussa.

Lue myös:

Keski-Suomen vanha keskussairaala on vaihtamassa omistajaa – kolme rakennusliikettä aikoo ostaa Kukkulan alueen

Suosittelemme