Hyppää sisältöön

Kuhmolaislähtöiselle Litku Klemetille tunnustusta – Aleksis Kiven Seuran Eskon puumerkki myönnetään sinnikkyydestä ja itsepäisyydestä

Klemetin saama palkinto on vuodesta 1975 alkaen annettu vuosittain henkilölle, joka on osoittanut Nummisuutarin Eskolle kuuluvia luonteenpiirteitä. Aleksis Kiven Seuran johtokunnan mukaan Litku Klemetin uutta luova ja rosoinen musiikki kohottaa elämämme korkeuksiin.

Litku Klementti esiintyy Kesärauha-festivaalilla Turussa.
Aleksis Kiven Seura on myöntänyt Eskon puumerkki -tunnustuspalkinnon muusikko Litku Klemetille. Kuva: Nelli Kenttä / YleX
Sanna Kähkönen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuhmolaislähtöiselle Litku Klemetille on myönnetty Aleksis Kiven Seuran Eskon puumerkki -tunnustuspalkinto.

Palkintoperusteluiden mukaan muusikko Litku Klemetti on balalaikkaa soittava laulaja-lauluntekijä, jonka omaperäinen musiikki on noussut laajempaan tietoisuuteen sooloalbumista Juna Kainuuseen (2017) alkaen.

Palkinto on vuodesta 1975 alkaen annettu vuosittain henkilölle, joka on osoittanut Nummisuutarin Eskolle kuuluvia luonteenpiirteitä, aitoa suomalaista sinnikkyyttä ja itsepäisyyttä.

Kun kesällä 2021 käynnistynyt #punkstoo, punkpiirien oma #metoo-kampanja, alkoi ravistella musiikki- ja kulttuurialaa Suomessa, Litku Klemetti erotti kampanjan esille nostamista syistä yhden yhtyeensä jäsenen.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle