Hyppää sisältöön

Opiskelijakunta KAMO on mukana kehittämässä valtakunnallista hyvinvoinnin verkkokurssia sekä omaa etätutoroinnin mallia

OHJY-hankkeessa on mukana myös Kajaaniin ammattikorkeakoulu, jonka kurssitarjottimeen uusi hyvinvoinnin ja elämänhallinnan verkkokurssi saattaa tulla muutaman vuoden päästä.

Ikkuna jossa Kajaanin ammattikorkeakoulun logo
Kajaanin ammattikorkeakoulu ja KAMO ovat mukana hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä parantavassa hankkeessa. Kuva: Kimmo HIltunen / Yle
Hanna Holopainen

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta KAMO on mukana kehittämässä valtakunnallista korkeakouluopiskelijoiden elämänhallintaan ja hyvinvointiin keskittyvää verkkokurssia.

KAMO haluaisi myös Ohjauksella hyvinvointia -hankkeessa syntyvän verkkokurssin osaksi oman korkeakoulunsa opinto-ohjelmaa, ainakin vapaavalintaisiin opintoihin. Hankkeessa mukana olevan Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa on jo käyty keskustelua asiasta, sanoo KAMOn toiminnanjohtaja Mira Nukari.

Opiskelijakunta KAMO kehittää loppuvuoden aikana myös paikallisesti etävertaisohjausta eli e-tutorointia osana valtakunnallista hanketta. Tarkoituksena on saada vertaisohjausta myös niille, jotka eivät jostain pääse lähiopetukseen tai opiskeluyksikkö on muualla kuin Kajaanissa.

– Korona-aika korosti etätutoroinnin tarvetta. Tämä on ollut meillä puheissa ja kehittämisen asteella jo hyvin pitkään. Nyt se sai ponnahduslaudan ja on todennäköisesti nuolenkärki, kun kehitämme ensisijaisesti e-tutoroinnin toimintamallia.

Nukari arvioi, että e-tutorointi voidaan aloittaa ensi syksynä. Verkkokurssin mahdollinen tuominen opetusohjelmaan veisi muutamia vuosia.

Kaikkiaan korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä parantamaan pyrkivässä OHJY-hankkeessa on 11 toimijaa ympäri Suomea. Kajaanin lisäksi korkeakoululuja, opiskelijakuntia tai järjestöjä on mukana muun muassa Oulusta, Turusta ja Helsingistä.

Hanke alkoi keväällä ja se päättyy joulukuun lopussa 2023. Rahaa valtiolta on saatu hankkeeseen koko maahan yli 800 000 euroa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle