Hyppää sisältöön

Kahtoilammen kohtalo Hämeenlinnassa vielä auki – uimarannan maaperästä ei järisyttäviä löytöjä

Hämeenlinnan kiertotalouskoordinaattori kertoo, että kaikki tutkimukset on nyt tehty, mutta raportti ei ole vielä valmis. Kahtoilammen ympäristössä tehdyt tutkimukset liittyvät viime keväänä löytyneeseen Viisarin vanhaan kaatopaikkaan.

Roskia Kahtoilammella.
Viime keväänä lammen ympäristöstä löytyi kaikenlaista rojua. Kuva: Dani Branthin / Yle
Anne-Maria Niskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kahtoilammen alueella tehtyjen tutkimusten loppuraportti valmistuu lokakuun lopulla Hämeenlinnassa. Asukkaat löysivät huhtikuussa lammen ympäristöstä vanhan jätteiden kaatopaikan, missä oli muun muassa asbestia. Löytöjen takia alueella on tehty erilaisia tutkimuksia, joilla on haluttu selvittää vanhan kaatopaikan jätteiden laatua ja maan haitta-ainepitoisuuksia.

– Uimarannan luoteispuolella tehdyistä maaperätutkimuksista ei löytynyt mitään järisyttävää, kertoo Hämeenlinnan kiertotalouskoordinaattori Jenni Harmoinen.

Syys-lokakuun vaihteessa Kahtoilammen pohjaan on asennettu uusi pohjavesiputki. Samalla vedestä on otettu sekä pohja- että pintavesinäytteitä.

Vesinäytteiden tulokset kerrotaan loppuraportissa, jonka perusteella Hämeen ely-keskus päättää Kahtoilammea koskevista jatkotoimista.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme