Hyppää sisältöön

Oulu vertaa terveydenhuollon kulujaan muihin isoihin kaupunkeihin, ja etsii säästöjä erikoissairaanhoidon avohoidosta

Terveydenhuolto on Oulussa muita isoja kaupunkeja kalliimpaa, ja ero on kasvanut vuoden 2019 jälkeen. Hoitoon käytetään Oulussa vertailukaupunkeja enemmän rahaa lähes kaikissa ikäryhmissä.

Oulun kaupungin terveydenhuollon menot ovat jo aiemmin olleet isot verrattuna muihin suuriin kaupunkeihin. Viime vuonna ero kasvoi edelleen. Kuva: Timo Nykyri / Yle
Risto Ukkonen

Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon kulut ovat Oulussa korkeammat kuin muissa Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Kuntaliitto vertaili Suomen suurten kaupunkien viime vuoden hoitokuluja, jotka Oulussa olivat suurimpia lähes kaikissa ikäryhmissä. Vuoteen 2019 verrattuna ero muihin kaupunkeihin on kasvanut Oulussa. Jyväskylä ei ollut mukana viime vuoden vertailussa.

Perusterveydenhuolto on vuoden aikana Oulussa kallistunut. Se selittyy koronan aiheuttamilla kustannuksilla, jotka ovat nostaneet tuntuvasti kaupunginsairaalan menoja.

Erikoissairaanhoidossa laitoshoito on Oulussa liki saman hintaista kuin verrokkikaupungeissa, mutta avohoito on selkeästi kalliimpaa. Syitä siihen ja uusia edullisempia hoitoketjuja selvitetään kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin yhteistyönä.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle