Hyppää sisältöön

Susijengin vakiokasvo Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrintöön – "Todellinen win-win tilanne"

Topias Palmi pelasi viime kaudet Italiassa Cremonan paidassa.

Maajoukkuekoripalloilija Topias Palmi siirtyy Tampereen Pyrintöön.
Topias Palmi lähti Korisliigasta Italiaan kesällä 2019. Kuva: Matteo Casoni / LiveMedia / Shutterstock / All Over Press
Mika Halonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Miesten Korisliigassa pelaava Tampereen Pyrintö saa riveihinsä nimekkään vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä.

– Mahtavaa saada Pyrinnön oma kasvatti joukkueeseemme. Topias on todistetusti Euroopan huipputason pelaaja ja taatusti tekee joukkueesta paremman, iloitsi Pyrinnön tiedotteessa joukkueen päävalmentaja Miikka Sopanen.

27-vuotias heittävä takamies pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa. Viime keväänä Palmi ja Cremona kertoivat purkaneensa yhteisymmärryksessä Palmin kevätkauden 2021 loppua koskevan sopimusjakson. Silloin kerrottiin, että Palmilla on jäljellä vielä yksi vuosi kolmivuotisesta sopimuksestaan Cremonan kanssa.

– Purimme kevätkauden sopimuksen samoista terveydellisistä syistä, jotka pitivät minut sivusta Susijengistä helmikuun EM-karsintaikkunassa, Palmi kertoi keväällä.

Palmilla on sopimuksessaan Pyrinnön kanssa avoin ulkomaanoptio, mikä mahdollistaa hänen paluunsa takaisin Euroopan kentille.

– Haluamme Pyrinnössä auttaa pelaajia urallaan eteenpäin ja niin teemme myös Palmin kanssa. Samalla Topias auttaa kotiseuraansa voittamaan otteluita Korisliigassa, todellinen win-win tilanne siis, sanoi päävalmentaja Sopanen.

Palmi iloitsi tiedotteessa paluustaan parketeille.

– Viimeisestä pelistäni on kahdeksan kuukautta aikaa, joten pelkästään senkin puolesta on erittäin kiva päästä takaisin kentille. Erityisen kivaa on pukea vanha tuttu Pyrinnön punainen pelipaita päälle. Toivottavasti nähdään iso määrä faneja Pyynikillä.

Viime kaudella välieriin edennyt Pyrintö on voittanut alkukauden peleistä yhden ja hävinnyt kahdesti. Sarjan kärjessä ovat kaikki kolme otteluaan voittaneet Kauhajoki ja Kouvolan Kouvot.

Lue lisää:

NBA-analyytikot: Lauri Markkasen edustaman Clevelandin tulevaisuuden menestysnäkymät kaikkein heikoimmat

Lappeenrannan Catz vahvistaa joukkuettaan yhdysvaltalaisella takapelaaja-laituri Brianna Cummingsilla

Siirtyykö Kotkassa ripaus mestaruuspölyä miesten koripalloon? Roope Mäkelä valmentaa nyt myös vanhan pelikaverinsa ja toisen huippuheittäjän poikaa

Syöpä vei koripallovalmentaja Anton Mirolybovin mestaruusjuhlista suoraan sairaalaan – ystävien järjestämä yllätys liikuttaa häntä suuresti

Suosittelemme