Hyppää sisältöön

Nyrkkeilijä Robert Helenius haluaa seuraavaksi MM-otteluun – "Olisin valmis kolmen kuukauden sisällä"

Robert Helenius oli taloudellisesti tiukilla, mutta lauantain ottelu toi tilille puoli miljoonaa dollaria. Helenius sanoo olevansa elämänsä kunnossa.

Robert Helenius juhli voittoa lauantaina. Kuva: AFP / Lehtikuva

Robert Helenius otti nyrkkeilyn ammattilaisillassa Las Vegasissa viikonloppuna komean voiton puolalaisesta Adam Kownackista. Tiistaina Helenius oli jo ehtinyt pitämään lehdistötilaisuutta Helsingissä. Naamasta ei näkynyt, että kova ottelu oli takana.

– Hän ei osunut kunnolla. Pystyin pysymään etäisyydellä ja napauttamaan kaveria aika hyvin, suomalainen myhäili.

Ottelun jälkeen Helenius oli sen verran väsynyt, että juhliminen oli maltillista.

– Hotellihuoneessa juotiin muutama olut ja söin kaksi hampurilaista tuplapihveillä. Juteltiin miten matsi meni ja tulevaisuudesta. Tämän eteen on tehty kaikki kaksi vuotta, tuntui hyvältä.

Seuraavaa ottelua suunnitellaan jo tiiviisti Heleniuksen leirissä. WBA-liiton mestari on ukrainalainen Oleksandr Usyk, joka kukisti Anthony Joshuan syyskuun lopussa kaikin tuomariäänin. Helenius haluaisi kohdata seuraavaksi Usykin.

– Tämä oli välietappi, sitä MM-ottelua haetaan. Toivon, että Usyk on seuraava vastustaja. Olisin valmis kolmen kuukauden sisällä.

Helenius sanoo olevansa elämänsä kunnossa.

– Olen fyysisesti vahvempi kuin ennen, pystyn dominoimaan enemmän. Olen liikkuvampi, skarpimpi ja henkisesti vahvempi.

Hän kuitenkin toteaa tehneensä viimeiset seitsemän vuotta loppukiriä urallaan ja tiedostaa, että montaa vuotta uraa ei ole enää jäljellä.

Taloudellinen tilanne helpottui

Taloudellisesti voitto Kownackista toi helpotusta. Helenius kuittasi siitä puoli miljoonaa dollaria. Sitä ennen rahat olivat tiukassa, kun ottelu siirtyi ja Helenius piti kaikkiaan neljä valmistautumisleiriä.

– Se oli kova tilanne, kaikki rikkoivat säästöpossuja. Rahaa menee leireihin, mutta olemme saaneet tukea ja olemme pärjänneet ihan hyvin. Nyt tilanne helpottui hyvin paljon, Heleniuksen manageri Markus Sundman sanoi.

Sundmanin mukaan Heleniuksen markkina-asema parantui lauantaina huomattavasti.

– Pallo on takaisin minun nurkassani, olen odottanut sitä 19 kuukautta. Kuukauden sisällä meillä on jonkinlainen kuva siitä, mitä seuraavaksi tehdään. Robbe on nyt hyvässä paikassa.

Jos lauantaina ottelusta kilahti tilille puoli miljoonaa, paljonko tulee seuraavasta?

– Enemmän, Sundman hymyili.

Lue myös:

Mitä Robert Heleniuksen voitto tarkoittaa? Konkarivalmentaja väläyttää takaporttia MM-otteluun ja asettaa takarajan mestaruushaaveille

Robert Helenius huojentui murskavoitosta: "Haluan tätä lisää"

Robert Heleniukselle ylivoimainen voitto Las Vegasissa

Suosittelemme sinulle