Hyppää sisältöön

Katso, miten itävaltalaispelaaja sikaili ja päävalmentaja menetti täysin malttinsa – osansa sai myös Juha Malinen: "Näytti siltä, että nyt tulee turpaan itsellenikin"

Pikkuhuuhkajat kukisti Tampereella EM-karsintaottelussa Itävallan maalein 3–1. Kamppailun puhutuin tilanne nähtiin avauspuoliajan lopulla, kun Naatan Skyttä sai kovan iskun jalkaansa.

Tunteet kuumenevat Pikkuhuuhkajien ottelussa
Tunteet kuumenevat Pikkuhuuhkajien ottelussa

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue ilahdutti tiistaina kannattajiaan Ratinan stadionilla Tampereella kukistamalla EM-karsintalohkonsa ykkössijoitetun Itävallan 3–1. Suomi nousi seitsemään pisteeseen jatkaen lohkossa neljäntenä.

Juha Malisen valmentaman Suomen voittomaalin teki tutulla stadionilla pelannut Naatan Skyttä, joka onnistui ottelussa kahdesti maalinteossa.

Ottelun puhutuin tilanne nähtiin kuitenkin avauspuoliajan lopussa, kun Itävallan Nicolas Seiwald otti Naatan Skytän silmätikukseen. Seiwald tuuppasi ensin Skytän nurin ja potkaisi hetkeä myöhemmin suomalaista jalkaan keskialueella.

Tuomari nosti jälkimmäisestä tilanteesta Seiwaldille keltaisen kortin. Tämän jälkeen tilanne kuitenkin kärjistyi, kun Itävallan päävalmentaja Werner Gregoritsch kävi ottelun selostaneen Velja Engströmin mukaan suomalaisten kimppuun.

Gregoritsch huusi Suomen pelaaja Eetu Mömmölle ja pelaajatunnelin juurella oli paljon tuuppimista. Malinen saapui puolustamaan omiaan ja kävi kovaa sananvaihtoa Itävallan päävalmentajan kanssa.

– Se potku aiheutti pientä polemiikkia, mutta jostain syystä vastustajan kokenut valmentaja menetti täysin hermonsa ja tuli haukkumaan pelaajiani. Pidin tietenkin omieni puolta ja yritin pitää hänet kaukana, mutta hän jatkoi heille huutamista naama punaisena, Malinen kommentoi ottelun jälkeen.

– Näytti ensimmäistä kertaa minun urallani ja elämässäni siltä, että nyt tulee turpaan itsellenikin. Pelin jälkeen kuitenkin kerkesimme käydä asian läpi, Malinen jatkoi.

Ottelun tallenteelta kuuluu ja näkyy selvästi, että Seiwald potkaisee Skyttää jalalle taukovihellyksen aikana. Malinen ei osannut vielä ottelun jälkeen sanoa, aikooko Suomi tehdä asiasta tutkintapyynnön Euroopan jalkapalloliitto Uefalle.

– Meidän täytyy tutkia se asia. Totta kai koiruudet, joita tässä pelissä oikeasti tapahtui, täytyy kitkeä pois. Suuri kiitos tästäkin joukkueelle. Käsittelimme asian, emmekä missään vaiheessa lähteneet provosoitumaan, vaan pidimme huolta ottelun lopputuloksesta.

"Vapauttava fiilis"

Ensimmäinen Skytän maali vei Suomen 1–0-johtoon, toisen hän teki ottelun 58. minuutilla kesken Itävallan painostuksen. Tanskassa pelaava Oliver Antman varmisteli voittoa tekemällä viisi minuuttia ennen loppua joukkueen kolmannen maalin.

– Olihan se vapauttava fiilis, kun esimmäinen maali meni sisään. Paikkoja on ollut ja ruuti on ollut läpimärkää, mutta tänään osuin hyvin, Skyttä iloitsi.

Malinen oli ottelun jälkeen erityisen tyytyväinen Suomen tiiviiseen keskikenttään, mikä oli myrkkyä Itävallalle. Malinen kehui myös joukkueen kaksinkamppailupelaamista.

– Tänään emme antaneet kaksinkamppailuissa periksi, vaan olimme inhottavia ja vastustaja alkoi jossain vaiheessa jopa hermostumaan siitä. Kaksinkamppailuvoittojen jälkeen meille avautui hyviä vastaiskupaikkoja ja pystyimme onneksi viimeistelemään.

Suomi oli ennen ottelua käytännössä pakkovoiton tilanteessa, sillä joukkue menetti edellisessä ottelussaan kaksi pistettä Azerbaidzhanille. Se ja pisteetön Viro ovat selvästi lohkon muita maita heikompia.

Aiemmin illalla Norja voitti Viron ja nousi yhdeksään pisteeseen, samaan aikaan Suomen ottelun kanssa Kroatia voitti azerit ja nousi lohkon ainoana puhtaan pelin joukkueena 12 pisteeseen.

Suomi jatkaa karsintoja vierasottelulla Norjaa vastaan 12. marraskuuta, tämän vuoden puolella se kohtaa vielä kotiottelussa lohkojumbo Viron 15. marraskuuta.

Lohkon voittaja selviytyy suoraan Romaniassa kesä-heinäkuun vaihteessa 2023 pelattaviin EM-kisoihin.

Lue myös:

Pikkuhuuhkajien vierasjohto haihtui Azerbaidzhania vastaan EM-karsinnoissa

Pikkuhuuhkajat voitti Viron 3–0, katso tallenne EM-karsintaottelusta

Suosittelemme sinulle