Hyppää sisältöön

Metsäkonevalmistaja Ponsselta positiivinen tulosvaroitus

Ponsse arvioi tämän vuoden liiketuloksestaan tulevan merkittävästi viimevuotista paremman. Metsäkoneiden valmistusmäärät ovat kasvaneet hyvin verrattuna vuoteen 2020.

Puunkorjausta tutkimuksen osana Ränskälänkorpi Asikkala.
Ponssen mukaan sen metsäkoneiden myynti ja asiakkaiden työtilanne ovat olleet erinomaisella tasolla läpi vuoden. Arkistokuva. Kuva: Mårten Lampén / Yle
Keijo Salokangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Vieremäläinen metsäkonevalmistaja Ponsse on antanut positiivisen tulosvaroituksen.

Ponsse arvioi tämän vuoden euromääräisen liiketuloksensa olevan merkittävästi viimevuotista suurempi. Aiempi tulosohjaus oli helmikuulta, jolloin Ponsse arvioi euromääräisen liiketuloksen olevan tänä vuonna hieman suurempi kuin viime vuonna, jolloin liiketulos oli 57 miljoonaa euroa.

Ponssen mukaan sen metsäkoneiden kysyntä ja asiakkaiden työtilanne ovat olleet läpi vuoden erinomaisella tasolla. Vieremän tehdas on toiminut tuotanto-ohjelman mukaisesti. Uusien metsäkoneiden valmistusmäärät ovat hyvässä kasvussa verrattuna poikkeukselliseen kriisivuoteen 2020.

Suurimmat haasteet liittyvät osien ja komponenttien saatavuuteen ja niiden kustannusten nousuun on yhtiön mukaan edelleen voimakasta painetta. Kannattavuutta on kasvattanut myös huoltopalveluiden ja irtoharvesteripäiden myynnin kasvu.

Ponsse julkistaa kolmannen neljänneksen vuosituloksensa 26. lokakuuta.

Suosittelemme sinulle