Hyppää sisältöön

Kuhmo vahvistaa osallisuutta kansalaisraadilla – kaupunginjohtaja: ensimmäinen kokoontuminen oli voimaannuttava

Kuhmo kutsui kaupunkilaisia, perukkalaisia ja vapaa-ajan asukkaita keskustelemaan kaupungin tulevaisuudesta. Esiin nousivat muun muassa yhdenvertaisuus, Kuhmon avoimuus ja keskustelukulttuuri.

Kuhmossa keskustetiin eilen illalla muun muassa siitä, miten paikkakunnalle olisi helppo juurtua. Kuva: Antti Tauriainen / Yle

Kuhmossa on otettu käyttöön Kuhmon raati osallisuuden vahvistamiseksi. Kyseessä on kansalaisraati, joka kutsutaan koolle isoissa, koko kaupungin tulevaisuutta koskevissa asioissa.

Raati kokoontui ensimmäisen kerran tiistai-iltana kirjastolla, ja paikalla oli parikymmentä osallistujaa. Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä piti iltaa voimaannuttavana.

– Kommentteja tuli jo siitä, että keskusteluista jäi hyvä mieli. Toimintatapa on uusi, joten olen tyytyväinen siitä, että keskustelut onnistuivat.

Illan aikana järjestettiin kaksi työpajaa, jotka oli suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille sekä aikuisille. Määtän mukaan keskusteluissa nousivat esiin esimerkiksi yhdenvertaisuus, Kuhmon avoimuus ja myös keskustelukulttuurin avoimuus.

– Paljon esille nousivat myös suvaitsevaisuuteen liittyvät teemat ja se, miten olisimme paikkakunta, johon olisi helppo muuttaa tai tulla käymään. Olemme tunnettuja vieraanvaraisuudesta, mutta vielä enemmän meidän pitäisi olla tunnettuja siitä, että tänne on helppo juurtua.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle