Hyppää sisältöön

Jos laki hyväksytään, koronapassi tulee Pohjanmaalla käyttöön etenkin yökerhoissa, ennakoi ravintola-alan edustaja – mutta ei ehkä vielä lauantaina

Matkailu- ja ravintola-alan Pohjanmaan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Jani Unkeri uskoo, että ensimmäisenä koronapassia tullaan vaatimaan yökerhoissa niissä maakunnissa, joissa on ravintolarajoituksia.

Koronapassia saatetaan vaatia yökerhoihin jo ensi viikonloppuna paikoitellen. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Koronapassi on tarkoitus ottaa käyttöön Suomessa tämän viikon lauantaina. Koronapassia vaatimalla yritykset voivat välttää rajoitukset esimerkiksi sellaisilla alueilla tai kunnissa, joita rajoitukset koskevat.

Tällä hetkellä ravintolarajoituksia on viidellä alueella, joista yksi on Pohjanmaa. Pohjanmaan alueella koronapassin vaatiminen lauantaista eteenpäin poistaisi ravintolaa koskevat rajoitukset, eli esimerkiksi yökerho saisi olla auki normaalisti.

Keski-Pohjanmaa voi joutua ravintolarajoitusten piiriin vielä tällä viikolla, kun Valtioneuvosto tekee viikottaisen tarkastuksen loppuviikosta.

Matkailu- ja ravintola-alan Pohjanmaan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Jani Unkeri uskoo, että koronapassi otetaan käyttöön pohjalaismaakunnissa ensimmäisenä nimenomaan yökerhoissa.

Aikataulu on Unkerin mielestä tiukka, eli ravintolat eivät välttämättä ehdi reagoida asiaan vielä tällä viikolla. Passin käyttöönotto aiheuttaa pohdintaa esimerkiksi lisäresursseista ja kuluista, kun passit pitäisi tarkistaakin.

Eduskunnan on määrä tehdä päätös koronapassin hyväksymisestä perjantaina.

Lue lisää: Koronapassista ja maahantulomallista väännettiin eduskunnassa myöhään iltaan – passi käyttöön lauantaina

– Ruokaravintoloiden ja pubien suhteen on mielenkiintoista se, miten ne tätä toteuttaisivat, Unkeri miettii.

Hänen mukaansa koronapassi saa kannatusta pohjalaismaakunnissa.

– Tällä hetkellä rajoituksia meillä ei hirveästi ole, eli se ei ohjaa ottamaan passia käyttöön. Mutta jos rajoitukset muuttuvat, yrittäjät ottavat sitä käyttöön alueella.

Unkeri uskoo, että koronapassi aiheuttaa monenlaisia yhteydenottoja tulevaisuudessa asiakkailta.

Lue seuraavaksi: Missä ja keneltä koronapassia vaaditaan? Tässä tärkeimmät tiedot koronapassista, jonka on tarkoitus tulla voimaan lauantaina

Suosittelemme sinulle